Hlavní obsah

Academic School pořádala dětskou vědeckou konferenci s rekordní účastí mladých vědců

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Academic School - Mateřská škola a základní škola v Uherském Hradišti pořádala v úterý 14. listopadu již šestý ročník Dětské vědecké konference. Své příspěvky a výsledky bádání na ní představila téměř stovka žáků základních škol a gymnázií ze Zlínského kraje. Byl to rekordní počet účastníků.

Foto: archiv Academic School

Mladí badatelé hovořili na různá témata.

Článek

„Tato konference vznikla, protože škola dlouhodobě podporuje své nadané žáky. Zdálo se být důležité vytvořit akci, na které by žáci z celého Zlínského kraje mohli v klidné atmosféře bez soutěžení prezentovat své projekty. Soutěží je v celém regionu pořádáno dostatek, ale nadaní žáci často nemají touhu se s někým poměřovat. Jsou to badatelé, kteří na svých projektech pracují v tichosti a dlouhodobě,“ řekla ředitelka Academic School Věra Olšáková.

Letos se konference účastnilo rekordních 83 soutěžících, kteří příspěvky přednesli před svými spolužáky a pedagogy ve dvou přírodovědných a jedné společenskovědní sekci.

V přírodovědné sekci zaujali kromě jiných studenti Gymnázia Uherské Hradiště se svou prezentací Drony a ve společenskovědní se přítomní pedagogové dozvěděli od žákyň devátého ročníku z Otrokovic Jak (ne)učit ve škole. Žáci Academic School se pak zabývali nejrůznějšími tématy, například zkoumali přísně střeženou americkou zónu 51, došlo také na webový design a jeho tvorbu, recyklaci nebo architekturu.

Academic School při organizaci této akce spolupracuje s Přírodovědnou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci, která je odborným garantem této konference.  Celkově však škola spolupracuje také s MENZOU a organizací STAN (Společností pro talent a nadání). Akci letos podpořilo také Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, které všem zúčastněným věnovalo volnou vstupenku na právě probíhající výstavu Svět kostiček, aneb Vyrážíme do LEGO světa!  

Reklama

Výběr článků

Načítám