Hlavní obsah

Aby zvládli útočníka, který přepadl ženu, museli jeho psovi nastříkat do očí slzný plyn

Novinky, Vratislav Konečný

Jak zpacifikovat agresora se strážníci učí. Probírají se i ataky zvířat, ale v praxi se s nimi moc nesetkávají. Přesto v úterý museli proti útočícímu psu použít slzný plyn. Štěstí, že psa plyn rozbrečel, strážníci tak měli čas popasovat se s jeho stejně nebezpečným pánem.

Foto: mp praha
Článek

"V půl šesté odpoledne přijala hlídka strážníků Městské policie Praha 14 oznámení, že v ulici V Chaloupkách přepadl neznámý muž ženu. Útočník se ženu údajně snažil povalit na zem, ta se však ubránila a utekla. Napadená strážníkům udala popis muže s tím, že měl velkého psa. Strážníci po několika minutách muže našli v lesíku, kde mělo k napadení dojít. Žena potvrdila, že se jedná o pachatele, který ji údajně napadl," sdělil mluvčí Městské policie Praha Jan Čihák.

Podezřelý měl u sebe velkého psa, a když ho strážníci vyzvali k prokázání totožnosti, pustil na hlídku vrčícího psa a sám se dal na útěk.

"Pes na strážníky zaútočil - jeden z nich proto proti němu použil slzotvorný prostředek. Poté se zvíře zklidnilo a strážníci ho za vodítko přivázali ke stromu. Druhý strážník muže po krátkém pronásledování dostihl, "dodal Čihák.

Případ si převzala Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám