Hlavní obsah

Absolvent zlínské univerzity získal prestižní cenu za diplomovou práci o Karlovském gastrofestivalu

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prestižní ocenění získal za svou diplomovou práci absolvent zlínské Univerzity Tomáše Bati Martin Řehák. Cenou Nejlepší studentská práce roku 2017 ji odměnila Asociace hotelů a restaurací České republiky.

Foto: Martina Žáčková

Ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla, vedoucí diplomové práce Zuzana Tučková, oceněný student Martin Řehák a děkan David Tuček při přebírání ocenění.

Článek

Asociace každoročně uděluje v rámci svého výročního zasedání oborové ceny Hoteliér roku za nezávislé i řetězcové hotely, Restauratér roku, Penzion roku, Škola roku, Mladý manažer či mladá manažerka roku, Odpovědný hotel a restaurace roku a Mimořádnou cenu AHR ČR za mimořádný přínos.

Ocenění Nejlepší studentská práce zaměřená na oblast cestovního ruchu byla letos udělována teprve potřetí. Porota vybírala z 22 nominovaných studentských prací.

Martin Řehák ji získal za diplomovou práci Projekt zlepšení úrovně služeb suprastruktury Karlovského gastrofestivalu, s níž letos zakončil studium oboru Podniková ekonomika na Fakultě managementu a ekonomiky zlínské univerzity. Zúročil v ní jak své teoretické znalosti ze studentské stáže v hotelovém Resortu Valachy Velké Karlovice, tak i praktické poznatky z opakované účasti v organizačním týmu Karlovského gastrofestivalu, jehož je resort pořadatelem.

Během studia se již také stal zaměstnance Resortu Valachy, kde nyní pracuje jako projektový manažer.

Není to první ocenění od Asociace hotelů a restaurací ČR, které putuje do Resortu Valachy. V roce 2014 byl oceněn jako Hoteliér roku generální ředitel Tomáš Blabla.

„Se zlínskou Fakultou managementu a ekonomiky, ale i dalšími fakultami Univerzity Tomáše Bati spolupracujeme na stážích či studentských projektech dlouhodobě a moc nás těší, že jsme díky tomu do svých řad získali nadaného studenta, jehož schopnosti ocenili i odborníci. Oceněná diplomová práce je pro nás velmi přínosná, analýzu i návrhy na další rozvoj akce využijeme pro další zkvalitňování Karlovského gastrofestivalu,“ uvedl generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Karlovský gastrofestival se za devět let existence zařadil mezi nejnavštěvovanější gastronomické akce v České republice. Díky zapojení více místních hotelů a penzionů a doprovodnému programu významně napomáhá k propagaci a podpoře cestovního ruchu ve Velkých Karlovicích i celém regionu. Letošní 9. ročník přilákal na 25 tisíc lidí.

„Úspěch jednotlivce v takovéto soutěži je pochopitelně úspěchem celé fakulty. Navíc udělená ocenění jsou důkazem, že studenti Univerzity Tomáše Bati jsou nadaní a spolupráce s komerčním sektorem je efektivní a smysluplná. Absolventi se pak často dokáží snadno uplatnit na trhu práce,“ dodala doc. Zuzana Tučková, která vedla oceněnou diplomovou práci a současně je zodpovědná za specializaci Ekonomika cestovního ruchu oboru Podniková ekonomika Fakulty managementu a ekonomiky.

Martin Řehák již za svou diplomovou práci získal letos v červnu jedno z šesti ocenění udílených při promoci absolventů Fakulty managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati – a to Cenu primátora města Zlína.

Reklama

Výběr článků

Načítám