Hlavní obsah

Abraxas ruší koncert v Ústí nad Labem

Novinky, Hana Štrymplová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Abraxas ruší koncert v Ústí nad Labem. Měla to být výjimečná událost, která byla avizována již v létě. V severočeské metropoli měl Abraxas vystoupit v pátek 16. prosince.

Foto: archiv skupiny
Článek

Režisér a herec Roman Štolpa (mj. účinkující v seriálech Velmi křehké vztahy, Ulice, Kriminálka Anděl...) se společně s profesionálním mistrem Evropy v boxu Lukášem Konečným měl zhostit velmi důležitého úkolu. Dvojice měla za úkol pokřtít nedávno vydané DVD The Best Of Live obsahující kompilaci největších hitů kapely Abraxas (záznam z Lucerna music baru v roce 2010).

Bohužel koncert v Ústí nad Labem (DOMA music pub) se tento pátek neuskuteční, a to z technických a organizačních důvodů. Známé hity jako Obyčejnej svět, Poprvé, King kong, Karel drogy nebere, Nekonečný boogie, Každý den je to jinak a další známé pecky uslyší příznivci tohoto kvarteta na jaře příštího roku.

Abraxas, tuzemská, zpočátku rocková (nyní převažuje fúze od rocku, popu až po funky) skupina, které stále nechybí smysl pro humor a nadsázku (zejména díky Míru Imrichovi, po Slávkovi Jandovi služebně nejstaršímu členu tohoto kvarteta) vznikla v roce 1976 a na letošní rok tak připadá významné jubileum - pětatřicáté výročí.

Vůdčí osobností kapely je od samého počátku výborný kytarista a zpěvák, skladatel a producent Slávek Janda. Kvarteto v současné době doplňuje známý nestor a zakladatel neméně známého Tanga Miroslav Imrich, na postu bubeníka je David Růžička a post basového kytaristy zaujímá zkušený Ivan Doležálek.

Fanouškům a příznivcům Abraxas vzkazuje, že na jaře příštího roku se vrátí ke svým 35. narozeninám a společně s životním jubileem Slávka Jandy (14. dubna oslaví 60. narozeniny) představí své největší hity při dvouapůlhodinové show.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám