Hlavní obsah

7 dní hříchů zachycuje poválečný Šumperk

Novinky, Kamil Navrátil

Nový snímek 7 dní hříchů zachycuje prvních 7 dní v poválečném Šumperku a okolí. Děj je zasazen i do obce Malá Morava, kde se snímek natáčel. V hlavních rolích jsou Ondřej Vetchý a Vica Kerekes. Autorem scénáře je Josef Urban, autor předlohy Habermannova mlýna.

Foto: Blue Sky Film

V hlavní roli se představí Ondřej Vetchý.

Článek

V hvězdně obsazeném filmu hrají Jiří Schmitzer, Fjodor Bondarčuk, Jarek Hylebrant, Anna Šišková, Attila Mokoš, Norbert Lichý, Igor Bareš a další.

"Nejvíce dalo zabrat obsazení majora Uvarova. Měl to být čistokrevný Rus. Producent filmu Josef Urban přišel s myšlenkou Fjodora Bondarčuka. To byl velice dobrý nápad. A s vypětím všech producentských sil se podařilo tuto hvězdu skutečně obsadit. Jsem za to velice rád. Byla to skvělá spolupráce i skvělé setkání s ruskou hvězdou první velikosti," uvedl k obsazení filmu režisér filmu Jiří Chlumský.

Film poodhaluje tajemství jednoho z příběhů, jakých se v poválečném období odehrály stovky. Strhující drama se odehraje během sedmi dnů a do poslední chvíle není jasné, komu je možné věřit. Film vznikl podle vzpomínek pamětníků, zejména šumperského občana Karla Cvrka (1916 - 2012).

"Scénář filmu mne oslovil především prvotřídním dramatem dvou lidí, kteří se ocitnou na prahu osobní krize, v krizové době," doplnil informace Chlumský.

Film vstupuje v premiéře do českých kin 1. listopadu. Od 1. do 7. listopadu bude film možné vidět i v Kině Oko Šumperk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám