Hlavní obsah

23 postupů na republikové finále sportovní gymnastiky pro Trutnov

Novinky, Ludmila Oravcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pět zlatých, pět stříbrných a tři bronzové medaile a k tomu celkem třiadvacet postupů na květnovou republikovou soutěž v Doubí u Třeboně. Taková je bilance sobotního krajského závodu ČASPV ve sportovní gymnastice.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Více než sto dvacet závodnic a závodníků se sešlo 7.4. v tělocvičnách ZŠ Komenského, aby bojovalo o postup na MČR v gymnastickém čtyřboji jednotlivců, ale i družstev. Dohromady bylo při závodu k vidění na 360 sestav na kladině (chlapci měli kruhy), akrobacii a hrazdě, u přeskoku se počet skoků přes švédskou bednu či koně vyšplhal na číslo 240.

A jak se dařilo trutnovským gymnastkám a gymnastům ze Spartaku?

Zlatou medaili a titul krajského přeborníka pro letošní rok získali Anna Kovářová, Jáchym Petr, Pavlína Hellingerová, Barbora Oravcová a Kamila Krejčová.

Stříbro udělalo radost Lauře Svítkové, Šimonu Krátkému, Karolíně Slavíkové, Dominiku Karlu Jankovi a Sabině Chaloupkové.

Bronz vybojovali Nikola Sáblíková, Matyáš Burýšek a Alena Hauptová.

Teď už nezbývá než držet pěsti druhý květnový víkend a popřát závodnicím a závodníkům úspěšné předvedení toho, co se naučili při republikové soutěži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám