Hlavní obsah

14|15 Baťův institut se zapojí do Dnů evropského dědictví

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zlínský 14|15 Baťův institut oslaví v neděli 15. září mezinárodní Dny evropského dědictví. Pro návštěvníky svých expozic připravuje mimořádnou nabídku. Všechny výstavy i expozice ve 14. budově budou přístupné za zvýhodněné vstupné. Lidé za vstupenky zaplatí poloviční ceny.

Foto: archiv 14|15 Baťův institut

Expozice Princip Baťa: Dnes fantazie, zítra skutečnost

Článek

Lidé mohou navštívit expozice Muzea jihovýchodní Moravy a také Krajské galerie výtvarného umění. Ve čtyřech podlažích bývalé tovární budovy si mohou prohlédnout expozice Princip Baťa: Dnes fantazie, zítra skutečnost, František Bartoš: pedagog, jazykovědec a etnograf, galerijní stálou výstavu Prostor Zlín | Řády vidění a také krátkodobou výstavu Z rodinného alba.

Muzeum se do oslav Dnů evropského dědictví zapojuje i v dalších svých objektech. Slevu 50 procent na vstupné získají i návštěvníci výstavy v Muzeu luhačovického Zálesí. Zcela zdarma bude přístupný hrad Malenovice i sousední hájenka.

Dny evropského dědictví ( European Heritage Days) každoročně v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. Letošní ročník Dnů evropského dědictví v ČR má své národní téma Památky v novém světle.

S odkazem na toto motto muzeum proto zdarma otevírá právě hrad v Malenovicích. V letošním roce tam totiž muzejníci zpřístupnili novou expozici Zvířata na Zemi a člověk, která během letních prázdnin měla vysokou návštěvnost a přilákala rekordní počet návštěvníků. V hradní hájence navíc muzeum připravuje pro návštěvníky speciální prohlídky. V neděli bude v historickém objektu přítomná etnografka Alena Prudká. Každého zájemce provede výstavou Dřevo, proutí, sláma a pohovoří o exponátech.  

Expozice v 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU jsou otevřeny v neděli od 10.00 do 18.00 hodin. Více informací naleznou lidé na stránkách institutu.

Reklama

Výběr článků

Načítám