Hlavní obsah

1. FC Slovácko jako první třídí odpad

Novinky, Kristýna Přikrylová

Město Uherské Hradiště, společnost Sběrné suroviny UH a 1. FC Slovácko mají společný projekt – třídění a svoz odpadu na fotbalovém stadionu v Uherském Hradišti.

Foto: Roman Tihlařík

Jsme jeden tým - třídíme společně!

Článek

Ekologický projekt pod názvem JSME JEDEN TÝM – TŘÍDÍME SPOLEČNĚ! vznikl za podpory radního města Uherské Hradiště Františka Elfmarka a dále spojením se společnosti Sběrné suroviny UH a fotbalového klubu 1. FC Slovácko.

Jde o pilotní projekt třídění a svozu odpadu na fotbalovém stadionu, od kterého se očekává, že bude motivovat k třídění odpadu na stadionech i další kluby nejen v České republice, ale i ostatní sportovní zařízení.  

Cílem je zkvalitnění nakládání s odpady v městě Uherské Hradiště, které povede k maximalizaci objemu vytříděného odpadu vyprodukovaného na fotbalovém stadionu a z toho vyplývající minimální objem směsného komunálního odpadu, který se dále musí vyvážet na skládku. 

„Často se pohybuji po různých ligových stadionech v republice a všiml jsem si, že na žádném z nich nefunguje separovaný sběr druhotných surovin. Logicky pak tyto všechny odpady ze stadionu končí v komunálním odpadu, místo toho, aby byly napřed vytříděny a následně odvezeny k dalšímu zpracování", uvedl obchodní ředitel Rudolf Mazánek.

Vytřízený odpad bude odvezen na třídící linku, kde dojde k dotřídění, a jednotlivé vytřízené složky budou odeslány k materiálovému nebo energetickému využití. Díky vytřídění zabráníme skládkování odpadu a tím společně šetříme životní prostředí kolem nás. Celý projekt odstartuje v sobotu 18. listopadu během utkání Slovácka s Plzní. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám