Hlavní obsah

VIDEO: Jihokorejští Santové mají svou vlastní školu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci zábavného parku Everland v Jižní Koreji, kteří budou o Vánocích plnit roli Santa Clausů, berou svůj úkol velmi zodpovědně. Do svátků sice zbývá skoro měsíc, ale oni své role trénují už teď. Pomáhá jim v tom kurz Jak být dobrým Santou, v němž se naučí například zpívat, řídit saně či radostně popřát veselé Vánoce.

Foto: Vincet Kessler, Reuters

Podobně to asi vypadalo ve středu 26. listopadu v Everlandu na kurzu pro budoucí Santy.

Článek

Desítky studentů Santovské školy se shromáždily ve středu 26. listopadu v Everlandském parku, který je asi hodinu jízdy jižně od Soulu, aby si procvičili Santovu techniku působení o Vánocích.

Asi třicítka studentů mužského i ženského pohlaví se v rychlokurzu učila zejména jak přivést k dokonalosti smích, taneční kreace či zpívání koled. Trochu obtížnější bylo nacvičování ovládání létajících saní, při kterém museli účastníci vzít za vděk vozíkem na horské dráze.

Během lekcí se studenti dále učili bruslit a říkat při tom co nejradostněji „veselé Vánoce“.

Vánoce jsou pro Jižní Koreu, kde sídlí jedna z největších křesťanských populací v Asii, velmi důležitým svátkem. Zřejmě i proto berou budoucí Santa Clausové svou přípravu tak vážně.

„Vánoce jsou tu za chvíli a já jsem přemýšlel, jak bych mohl udělat radost dětem, které sem k nám do parku přijdou. Proto jsem se přihlásil a jsem jsem za to rád, protože program se jeví jako velká pomoc," řekl jednatřicetiletý Ryu Jae-gwang.

Všichni Santové nakonec kurz zvládli a získali absolventský diplom. A jak je to už u studentů zvykem, i oni po ceremoniálu vyhodili své santa čepičky do vzduchu.

Reklama

Související témata:

Související články

Herec Jan Kuželka má s dárky velký problém

Stále usměvavý herec Jan Kuželka (61) přináší lidem radost. Za zhruba pětatřicet let herecké kariéry má za sebou více než osmdesát filmových rolí. Pravda,...

Výběr článků

Načítám