Hlavní obsah

Vánoční zázrak v hračkářství mají na svědomí tajemní Santovi pomocníci

Novinky, Veronika Kulhavá

Před pár dny v hračkářství na předměstí australského Gold Coast došlo ke zvláštní události. Neznámá žena doplatila všechny zarezervované hračky a pomohla tak rodinám, které se v současné situaci potýkají s finančními problémy. Kromě celkové částky přes 16 000 australských dolarů (přibližně 260 tisíc korun) obdarovala i zaměstnance prodejny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mnoho rodin po celém světě se v současnosti potýká s finanční tísní. Obzvláště v předvánočním období to může být velmi stresující. Systém „lay by” umožňuje lidem zarezervování určitého produktu pomocí zaplacení zálohy. Kupující má tedy čas na sehnání zbytku peněz a zboží může doplatit později.

Tento způsob platby volila většina zákazníků australského hračkářství Mr Toys Toyworld. Nedávno obchod navštívila mladá žena a vysvětlila zaměstnancům, že plánuje zaplatit všechny nedoplacené objednávky.

Ona ani její přátelé si nepřáli být jmenováni, jejich přáním bylo, aby pracovníci prodejny vzkázali všem obdarovaným, že dárky zařídili „Santovi pomocníci”.

Vysněný domeček pro panenky

Svobodná matka dvou dětí, Alannah Loadsmanová, chtěla pořídit své dceři domeček pro panenky. Částka 300 dolarů (zhruba 4900 korun) pro ni byla příliš vysoká, proto se rozhodla zaplatit jen zálohu ve výši 60 dolarů (1000 korun).

Tučňákům chybí návštěvníci, ošetřovatelé jim pro zábavu pouštějí vánoční filmy

Vánoce

Když po několika dnech volala do hračkářství, dozvěděla se, že její nákup byl doplacen.

„Byla jsem v šoku, nemohla jsem tomu uvěřit. Kdybych se s ní mohla setkat, objala bych ji a řekla jí, jak moc to pomohlo mně a desítkám dalších rodin na Gold Coast,” řekla pro australský Daily Mail.

Odměna pro zaměstnance

Rachel Thompsonová, zaměstnankyně obchodu, řekla, že pár hodin po zaplacení všech dárků se žena v doprovodu svých přátel do obchodu vrátila. Obdarovala pracovníky čokoládou a různými dárkovými poukazy.

Jako bonus v obchodě zanechala štědrou částku 4000 dolarů (65 tisíc korun) na nákup vánočních dárků pro další zákazníky.

Reklama

Související články

Čím potěšit ženy pod stromečkem

Vánoce se blíží velmi neúprosným tempem, a proto je na čase začít vybírat vhodný dárek pod stromeček. Některé ženy jsou náročné a jiné méně, většina ale...

Výběr článků

Načítám