Hlavní obsah

Praha zrušila kulturní program na vánočních trzích na Staroměstském náměstí

Praha
Aktualizováno

Vánoční trhy na pražském Staroměstském náměstí proběhnou bez kulturního programu. Společnost Taiko, která je provozuje, ve středu spolu se zástupci pražského magistrátu rovněž oznámila, že návštěvníci se budou muset při nákupu pokrmů a nápojů ke konzumaci na místě prokazovat covidpasem.

Praha zrušila kulturní program na vánočních trzích na Staroměstském náměstíVideo: Novinky

 
Článek

Trhy by měly probíhat od 27. listopadu do 6. ledna, byť není vyloučeno, že mohou být v budoucnu přijata opatření, která by konání trhů znemožnila, podobně jako tomu bylo loni.

„Velmi nás těší, že se letos podařilo vánoční trhy na Staroměstském náměstí pro veřejnost otevřít,“ přiznal radní Jan Chabr.

Vánoční trhy v Praze: Kdy a kam zajít na svařák a trdelník

Vánoce

„Věřím, že hosté trhů budou respektovat všechna nařízení a my pro ně připravíme bezpečné prostředí,“ dodal za pořadatelskou společnosti Taiko předseda představenstva Libor Votruba.

Foto: Taiko

Vizualizace vánočních trhů na Staroměstském náměstí v Praze.

Na trzích budou povinné respirátory a prodejní stánky budou umístěny v dvoumetrových rozestupech. K dispozici budou tuzemská vína a klobásy z českého masa. Jednorázové nádobí bude tradičně kompostovatelné.

K dispozici u stánků bude dezinfekce. Otevřeno bude od 10 do 22 hodin.

Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu plánované na sobotu 27. listopadu letos kvůli epidemické situaci neproběhne. Loni se strom rozsvítil o den dříve, než bylo v plánu, během plánované technické zkoušky, po které však zůstal svítit po zbytek adventu.

Vánoční trhy 2023: Kdy a kde jsou v Brně, Ostravě, Olomouci a dalších českých městech

Vánoce

Strom bude letos ozdobený ve zlaté a červené barvě, což odkazuje k barvám hlavního města. Šestikilometrový svítící řetěz doplní 240 světelných koulí a ozdoby ve tvaru sněhových vloček. Na vrcholu stromu bude tradiční vánoční hvězda.

Vánočním strom, kterým je letos jednadvacetiletý smrk, do Prahy dorazil z Jizerských hor. Po Novém roce bude podobně jako v minulosti dále využit.

Na Staroměstské náměstí v Praze dorazil vánoční strom

Vánoce

„Na Tři krále bude odstrojen, následovat bude ořezání větví, které tradičně poputují do pražské zoologické zahrady. Kmen po rozřezání na prkna a hranoly půjde do střední odborné školy, kde z něj studenti vyrobí nábytek pro lidi v pražských domovech seniorů a v domovech dětí a mládeže,“ popsal radní Jan Chabr.

Reklama

Výběr článků

Načítám