Hlavní obsah

Vánoce ještě stíhají. Apple slibuje dodat špičkové iPhony před Štědrým dnem

Chcete nový iPhone 13 Pro nebo větší variantu 13 Pro Max? Většina obchodů hlásí již několik týdnů beznadějně vyprodáno. Společnost Apple nicméně tvrdí, že při současném objednání zvládne své špičkové modely stále ještě dodat.

Představení nových iPhonů 13 Pro a 13 Pro MaxVideo: archív výrobce

 
Článek

Základní modely iPhone 13 a iPhone 13 mini se také těšily velkému zájmu, některé barevné a kapacitní varianty jsou již také vyprodané. Jednotky kusů se ale v obchodech stále ještě najdou, Apple navíc ve svém oficiálním internetovém obchodě tvrdí, že je schopen tyto dva přístroje v libovolné kapacitě dodat během jednoho či dvou týdnů, Vánoce se tedy bez problémů stíhají.

V případě pokročilejších modelů 13 Pro a 13 Pro Max je však již situace jiná, ty jsou vyprodané takřka ve všech konfiguracích. A výhled – alespoň podle informací jednotlivých obchodů – nevypadá příliš optimisticky.

Kdo neobjednal, Vánoce nestihne. Apple dodá iPad mini až na konci prosince

Hardware

Z oficiálních stránek Applu se ale případní zájemci dozvědí, že Štědrý den ještě stíhají. Pokud nový telefon řady Pro objednají nyní, bude dodán údajně nejpozději 20. prosince. Přehlcené dopravní společnosti sice mohou dodávku o pár dní zdržet, i tak by se ale mělo dodání do Vánoc bez problémů stihnout.

Vůbec nejlevnějším v nabídce Applu je z nově odhalených přístrojů iPhone 13 mini – ten stojí se 128GB pamětí 19 990 Kč. Nejvybavenější 512GB varianta však už vyjde na 29 190 Kč. Klasický iPhone 13 pak vyjde vždy o tři tisíce dráž, tedy na 22 990 Kč (128 GB) a na 32 190 Kč (512 GB). V prodeji je nicméně také prostřední 256GB verze za 22 990 Kč v případě iPhonu 13 mini a za 25 990 Kč u iPhonu 13.

To nejlepší v nabídce amerického počítačového gigantu však představují novinky se slůvkem Pro v názvu. Ty se nabízí s kapacitami 128 GB, 256 GB, 512 GB a 1 TB. U největší kapacity úložiště se vyšplhala cena až na závratných 44 390 Kč u iPhonu 13 Pro, v případě většího iPhonu 13 Pro dokonce až na 47 390 Kč. Samozřejmě ceny základního 128GB provedení jsou daleko příznivější, iPhone 13 Pro začíná na částce 28 990 Kč a iPhone 13 Pro Max na 31 990 Kč.

Představení nových iPhonů 13 a 13 miniVideo: archív výrobce

Rekordní předobjednávky

Že bude o nové iPhony 13 nebývalý zájem, bylo patrné už v rámci předobjednávek. Hlavním tahounem byl přitom podle informací oficiálního prodejce iWantu model iPhone 13, který si objednala polovina lidí. Celkem 31 % zájemců chce model iPhone 13 Pro Max.

„Za týden mezi spuštěním předprodejů a zahájením prodeje jsme měli o 52 % více zájemců než u minulé generace 12. Mimochodem i ta v předobjednávkách vysoce překonala předchozí řadu 11, tehdy dokonce navzdory pandemii covidu-19. Zájem je tedy rok od roku vyšší, letos si to vysvětlujeme mimo jiné nižší cenou nových modelů oproti očekávání,“ prohlásil Miloslav Winter, produktový manažer iWantu.

Podle něj měli zákazníci v předobjednávkách největší zájem o klasický iPhone a iPhone 13 mini v inkoustové a růžové barvě. „Tím se potvrzuje dlouhodobý trend, kdy si tyto modely kupují spíše ženy, které chtějí světlejší netradiční barvy. Oblíbené je i provedení s hvězdně bílou. U iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max, které často pasují do ruky spíš mužům, pak shodně vedou grafitově šedá a horsky modrá barva,“ konstatoval Winter.

Foto: archív výrobce

Porovnání iPhonů 13 Pro Max a 13 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nové iPhony mají zdatné konkurenty

Na pultech tuzemských obchodů se zabydlely čtyři nové iPhony s číslovkou 13 v názvu, především dva modely z řady Pro představují to nejlepší v nabídce...

Výběr článků

Načítám