Hlavní obsah

V Moskvě vyrostl netradiční vánoční strom ve tvaru zmrzliny

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ozdobené stromky jsou neodmyslitelnou součástí Vánoc. Každý rok se vedle osvědčené klasiky objevují i nové, vtipné, kontroverzní, nebo dokonce pobuřující návrhy vánočních stromů, kterými chtějí jejich autoři zaujmout. Jeden z mnoha vynikl i letos. Najdete ho v parku Gorkého v Moskvě a má tvar zmrzlinového kornoutu.

Foto: Profimedia.cz

Netradiční vánoční strom může mít jakýkoli tvar, stačí jen nápad.

Článek

Mladí architekti se snaží zaujmout po celém světě. Těm z Moskvy se to letos rozhodně povedlo. A podle prozatímních zpráv to vypadá, že převážně s kladnými ohlasy.

Foto: Profimedia.cz

Překlopený kornout se zmrzlinou má na výšku zhruba 15 metrů.

Umělecká plastika ve tvaru zmrzlinového kornoutu s kopečkem zmrzliny byla slavnostně instalována 9. prosince na náměstí před hlavním vchodem do parku, uvedl celosvětový informační server newstwenty4seven.com s odkazem na ruský web Lenta.ru.

Výška celé plastiky je zhruba 15 metrů, a aby co nejvíce připomínala vánoční stromek, umístili ji autoři vzhůru nohama. Tedy stylem, jako když kornout právě dopadne na zem.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční stromy dodávají svátečnímu období určitý nádech honosnosti. Tento strom navíc i pobaví.

Mladí architekti z kanceláře "New" (Sergej Nabatov, Anastasia Gritskova, Tatiana Lechaina) ale nevybrali tématiku zmrzliny jen tak náhodou. Má odrážet design kluziště v parku, které je letos vyzdobeno ve stylu pop art.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve světě už vládne vánoční atmosféra

Vánoční výzdoba už začíná zářit nejen u nás, ale i ve světě. Svátečně už je vyzdobena Paříž, Londýn, nebo americký Nashville. Vánoce se blíží a velkorysé...

Dojemné vánoční reklamy nutí Brity utrácet

S blížícími se Vánocemi zaplnily britské televizní obrazovky dojemné příběhy o osamělých tučňácích, rodinných setkáních a vojácích, kterým se stýská po domově....

Výběr článků

Načítám