Hlavní obsah

V Česku by se mohl před Vánoci prodat milión mobilů

Prodejci mobilů čekají před Vánoci proti loňsku mírný růst. Celkem by se mohlo ve 4. čtvrtletí prodat kolem miliónu telefonů a převládat by měly přístroje s operačním systémem. Operátoři budou lákat především na slevy telefonů a bezplatné volání. Vyplývá to z informací firem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Mé očekávání je, že se v posledním čtvrtletí prodá zhruba jeden milión telefonů. Z toho bude minimálně 50 procent chytrých mobilních telefonů. Každý druhý přitom bude Samsung," uvedl Zdeněk Paškevič z českého zastoupení Samsungu. Ten je letos nejprodávanější značkou na trhu.

"Letošním Vánocům budou dle mého názoru dominovat chytré telefony v dostupných cenových relacích. Z těch nejdostupnějších to bude jistě Vodafone Smart II, který je mezi zákazníky populární dlouhodobě, případně Sony Xperia miro, v té nejvyšší třídě pak iPhone a Samsung Galaxy S III," uvedl ředitel nákupu telefonů Vodafonu Michal Janda.

Telefónica očekává, že na konci roku zvýší prodej telefonů meziročně o deset až 20 procent. Poptávku chce podpořit výkupem starých přístrojů. "Každému zákazníkovi, který přinese jakýkoli starý telefon, poskytneme bonus na koupi nového. Konkrétní výše bonusu se odvozuje od stavu telefonu, ale vždy to bude alespoň 500 korun," dodal Ctibor Jappel z tiskového oddělení.

Poslední čtvrtletí je díky Vánočním nákupům prodejně nejsilnější částí roku. Operátoři se v posledních letech zaměřují spíše na současné zákazníky, protože trh s 13,5 miliónu SIM karet je téměř nasycený. Loni se v Česku prodalo 2,7 miliónu mobilních telefonů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám