Hlavní obsah

V anglické rodině rozsvěcejí od roku 1886 tentýž vánoční stromek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

U Parkerů v anglickém městě Bathu se letos zase rozsvítí umělý vánoční stromek, který byl koupen ještě za panování královny Viktorie v roce 1886. Bude tedy v permanenci už po sto dvacáté čtvrté, což je světový rekord. Píše to britský list The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stromeček je vysoký čtyřicet centimetrů, věší se na něj původní ozdoby a na základně má tradiční vánoční postavičky.

Nynější majitel Paul Parker ho zdědil po své matce. Jeho kupcem byla jeho praprateta Lou, která za něj dala šest pencí. V roce 2005 ho odborníci na jedné starožitnické akci odhadovali na 1000 liber (asi 30 000 korun).

Podle Guinnessovy knihy rekordů je to nejstarší známý umělý vánoční stromek na světě. U Parkerů prý nikdy nepomyslili na to, že by ho vyměnili za nový.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční stromky stojí stejně jako loni

První vánoční stromky začínají prodejci nabízet na tržištích a při supermarketech po celé České republice. Podle předsedy Sdružení pěstitelů vánočních stromků...

Ve Vatikánu poprvé zazní Rybova mše

Zřejmě vůbec poprvé zazní 15. prosince ve Vatikánu klasika českých Vánoc - Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby. Do baziliky svatého Marka na Benátském náměstí...

Výběr článků

Načítám