Hlavní obsah

Udělejte si vánoční atmosféru i před domem

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Romanticky nasvícené zahrady, balkóny, venkovní okna a k tomu spousta sněhu – to jsou pravé Vánoce. Stálou klasikou jsou typické zvířecí figury vybavené LED žárovkami a netradiční řetězy v podobě rampouchů, baněk, vloček, srdíček. Oblíbené jsou i svítící lucerny za oknem.

Foto: OBI

Svítící řetězy musí být vkusné, ale také kvalitní. Vybíráme je u prověřeného obchodníka, kontrolujeme, zda výrobek pro venkovní použití má krytí IP 44.

Článek

Koupi svítícího vánočního řetězu do exteriéru nepodceníme, u všech výrobků hledáme jmenovaného dodavatele na český trh, z technických dat nás zajímá typ výrobku, délka řetězu, příkon, napětí a informace o elektrické ochraně.

Foto: IKEA

Lucerna Borrby se svíčkou je vhodná i za okno do mrazu. Cena 149 Kč, délka 15 cm, výška 28 cm, šířka 15 cm.

V Evropské unii by navíc výrobky měly být označené značkou CE, což znamená, že daný výrobek je ve shodě s požadavky a splňuje povinné technické normy.

Na výrobcích musí být označeno krytí, tzv. IP, pro venkovní použití je krytí IP 44.

Foto: OBI

Svítící sob je klasikou, patří k severu, Andersenovým pohádkám. Obsahuje 40 LED světel, rozměry 32x46x12 cm.

Před instalací pečlivě prohlédneme i dříve zakoupený výrobek. Nesmí mít poškozenou kabeláž, nesmí z něho trčet drátky, pozor na rozbité žárovky.

V případě automatického přepínače barevných světýlek zkontrolujeme, zda správně funguje. Jestliže se rozsvítí jen některé žárovičky, mohlo by dojít k přehřívání.

Foto: TESCO

Vánoce jsou hlavně pro děti, vybírejme takové i dekorace. Dětská světýlka za okno s motivem sobů a Dědy Mráze vytvoří tajemství Štědrého dne. Cena 219 Kč.

Foto: HORNBACH

Svítící LED hvězdičku můžeme pověsit na dveře nebo do okna a udělat si radost v zachumeleném čase. Stále platí: v jednoduchosti je krása.

Foto: IKEA

Romantický světelný řetěz vybavený 10 žárovkami, délka řetězu 4,2 m, cena 199 Kč.

Foto: BAUHAUS

LED světelná síť usnadní venkovní dekorace a zajistí rovnoměrné osvětlení okrasných keřů, stromků nebo pergol. 64xLED, studeně bílá barva, rozměr 100x100 cm, přívodní kabel 5 m. Cena 449 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Prodej vánočních stromků se rozbíhá

Na některých místech v Česku si lidé mohli vánoční stromky koupit už o minulém víkendu, jinde se na jejich prodej teprve chystají. Zatímco mnozí prodejci ceny...

Výběr článků

Načítám