Hlavní obsah

Trendům ve společenských šatech vládne jednoduchost i retro

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plesová sezóna je teprve na svém začátku, ale už teď salony varují, že je nejvyšší čas začít řešit, jaké šaty na večerní událost obléknete. Jsou to především maturantky, které šaty nejen rezervují, ale i skupují ve velkém.

Foto: Profimedia.cz

Největší úspěch u žen mají šaty jednoduchého střihu.

Článek

I pokud se chystáte na jinou opulentní příležitost, než je maturitní ples, a šaty nechcete kupovat, je vhodné vybrat róbu co nejdříve.

Maturanti chtějí mít ve svůj velký den krásnou róbu a jejímu výběru se především dívky věnují s maximální pečlivostí. I proto je většina oblíbených kousků už zamluvena.

Znovuzrozené retro

Letos jsou velmi oblíbené například retro střihy, vypasované živůtky s velkými sukněmi, z nichž některé jsou podpořeny i spodničkami, puntíky, květinové motivy ve stylu rockabilly a retro.

Foto: modnisaty.com

Velmi trendy jsou šaty ve stylu retro. S velkými puntíky, 1289 Kč, malými puntíky, 1419 Kč a poudzdrové s květinami, 1109 Kč.

Eliška Zezulová z modnisaty.com potvrzuje, že se do módy vrací šaty z dob minulých. „Překvapivě se vracejí retro šaty s puntíky či květy. U zákaznic jsou čím dál více oblíbené a volí je také často jako šaty na převlečení k šatům svatebním.”

Foto: modnisaty.com

Mladé dívky volí jednoduché střihy lichotící postavě. Salony ty nejoblíbenější nabízejí hned v několika oblíbených barvách. Cena modelu: 2060 Kč.

Výhodu v současných trendech vidí v tom, že si vybere opravdu každá žena, přesně podle svého osobitého vkusu.

„Moderní jsou šaty zdobené krajkou či třpytivými kamínky a flitry, ale rozhodně nešlápnete vedle, pokud si vyberete třeba jen jednoduché elegantní šaty,” dodává.

Stále kraluje jednoduchost

„Co se týče trendu u maturitních šatů, měli bychom zmínit šaty dvoudílné, tedy sukni a krátký, tzv. crop top,” říká Markéta Hartmanová ze salonu Maya.

U plesových podle ní vede jednoduchá silueta, na formální akce by se ale ženy neměly bát obléci velké kolové sukně, které jsou opulentní, ale velmi slušivé. Hodí se na všechny slavnostní události.

Foto: salonmaya.cz

Oblíbenost zaznamenaly i šaty s velkou sukní či dvoudílné střihy. Zleva: 18500 cena, 4200 půjčovné. S velkou sukní 15900 cena, 4500 půjčovné. Dvoudílné, 25100 cena, 5500 půjčovné.

Foto: salonmaya.cz

Zleva: Jednoduché dlouhé šaty, cena: 13900 Kč, půjčovné: 3900 Kč. Červené bez ramínek, cena: 18000, půjčovné: 5500 Kč. S tyrkysovou splývavou sukní, cena: 15400 Kč, půjčovné: 3900 Kč.

Lichotivé barvy a střihy

Největší trendy jsme už zmínili, obecně se ale dá říci, že vše záleží na vkusu ženy.

„Za sebe bych řekla, že nejvíce trendy je, pokud dané ženě šaty sluší, ať už je daný střih zrovna v módě, nebo ne. Kdybychom se totiž řídili aktuálními trendy, všichni chodíme v tom samém a ne všem zrovna nejmodernější střih sluší,” říká Hana Mierva za spolecenske-saty.eu.

Foto: spolecenske-saty.eu

Starším dámám sluší usedlejší střihy. Zleva: Koktejlky s rukávem, 1700 Kč. Červené dlouhé společenské šaty s krajkovým rukávem, 1900 Kč. Fialové dlouhé společenské šaty, 2400 Kč.

Mezi nejoblíbenější patří dlouhé šaty tmavších barev (černé, tmavě modré, vínové, fialové) s 3/4 rukávy, úzkého střihu à la „mořská panna”.

„Ženy si je vybírají, protože opticky zeštíhlují a sluší i dámám plnoštíhlým,” dodává Mierva.

Foto: spolecenske-saty.eu

Zleva: Společenské šaty s rukávkem, 2000 Kč. Modré koktejlové šaty s mašlí v pase, 1700 Kč. Červené dlouhé krsajkové šaty, 2000 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám