Hlavní obsah

Suverénně nejhorší dárky letošních Vánoc? Kam se hrabou ponožky

Novinky, nčs

Dlouhé dny, týdny či dokonce měsíce přemýšlíte, čím obdarovat své blízké a někde v koutku duše doufáte, že oni to mají podobně. Ale pak pod stromečkem objevíte něco, co jste si nepřáli ani v tom nejdivočejším snu. V Británii se nyní uskutečnila anketa, kde lidé mohli vybrat ty skutečně nejhorší vánoční dárky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Už při prvním pohledu pod stromeček se řada lidí děsí, pokud zahlédnou „měkký dárek”. V tom lepším případě objeví slušivý svetr, hezké ponožky, nebo třeba sváteční košili. Pod balícím papírem ale může číhat třeba taky podprsenka z druhé ruky. Takový dárek se ve výběru těch nejhorších umístil na předních pozicích.

Kromě podprsenky se v žebříčku objevila třeba použitá škrabka na brambory, čistič koberců, stojan na tužky či několik let prošlý likér, jenž skončil vylitý ve dřezu. V anketě britské společnosti Which?, které se zúčastnily asi dva tisíce respondentů, nechybí ani plastový mop, který pod stromečkem objevila bývalá uklízečka. Aby mohla rovnou začít, byly u něj rovněž slušivé růžové rukavice. V první desítce skončilo i žehlící prkno.

Foto: Profimedia.cz

Škrabka na brambory není zrovna vysněným dárkem většiny lidí.

Anketa poukázala také na fakt, že zejména mladí lidé nemají problém se dárků po Vánocích zbavit. Pokud má alespoň minimální hodnotu, dá se prodat na internetu, nebo skončí v popelnici.

Takto podle výsledků ankety uvažuje třetina lidí ve věku od 18 do 34 let. Téměř pětina respondentů přiznala, že do konce února se minimálně jednoho dárku zbaví, častěji to byli lidé z větších měst.

V posledních letech se rovněž rozmohla móda povánočního nakupování ještě nerozbalených dárků. Zájemce si může na internetu vydražit tajemnou krabici, v níž může být prakticky cokoliv. Jejich cena se pohybuje většinou v desítkách liber, pokud bude ale dárek vypadat honosně, má šanci i na vyšší zhodnocení.

Pokud tedy máte tetičku či strýčka, o nichž víte, že většinou váš vkus netrefí, stále existuje možnost ještě nerozbalený dárek poměrně solidně zpeněžit. Nabízí se také varianta nejrůznějších charit a dobročinných organizací. Ačkoliv vám třeba teplé ponožky radost neudělají, pak je dost dobře možné, že někdo by nohy v teple zcela jistě ocenil.

Anketa

Objevili jste pod stromečkem nevhodný dárek?
Ano, alespoň jeden
15,7 %
Byla jich většina
3,9 %
Ne, mám ze všech radost
80,4 %
Celkem hlasovalo 18414 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám