Hlavní obsah

Studenti soutěžili o nejlepší vánoční dekoraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad každý chce mít doma co nejkrásnější vánoční výzdobu. K ní patří adventní věnec, krásně ozdobený vánoční stromeček a také slavnostně prostřená tabule. Přesně to byly také úkoly, které měli splnit účastníci soutěže Flora Pragensis.

Studenti vyrobili krásné adventní věnce a ozdobili stromkyVideo: Novinky

 
Článek

Střední odborná škola stavební a zahradnická tuto unikátní floristickou soutěž pro studenty zahradnických škol uspořádala již potřetí. Letos se jí zúčastnilo dvacet budoucích květinářů a květinářek.

Studenti v rámci soutěže vyráběli adventní věnce, zdobili stromečky a připravovali slavnostní tabuli. Nejvíce času jim zabrala právě výroba adventních věnců. Materiál i barvy přidělovala podle losu porota. „Všichni studenti, kteří se soutěže zúčastnili, pracovali velmi dobře a zodpovědně,“ řekla Marie Weigrichtová, vedoucí učitelka zahradnické praxe a jedna z organizátorek Flory Pragensis.

Podle ní porotci nehleděli jen na to, jak výsledná práce na první pohled vypadá, ale také na to, zda splňuje všechna kritéria floristy.

Vítězem třetího ročníku soutěže se stal student Radim Otava, který podle poroty nejlépe ozdobil stromeček i věnec. Použil pastelové ozdoby do růžova. Na otázku, proč si vybral právě tyto barvy, uvedl, že si je vylosoval, ale přesto byl spokojený.

Rozhodně lze dodat, že práce studentů může být pro mnohé z nás velmi inspirativní.

Reklama

Související témata:

Související články

Ve světě už vládne vánoční atmosféra

Vánoční výzdoba už začíná zářit nejen u nás, ale i ve světě. Svátečně už je vyzdobena Paříž, Londýn, nebo americký Nashville. Vánoce se blíží a velkorysé...

Výběr článků

Načítám