Hlavní obsah

Sopranistka Lenka Graf se spojila s Jaroslavem Svěceným v modlitbě Ave Maria

Právo, jaš, kul

Modlitba Ave Maria je oblíbeným textem hudebníků všech epoch. Nyní se dočkala další verze v podání sopranistky Lenky Graf a houslisty Jaroslava Svěceného. Ke skladbě, kterou má většina lidí spojenou s Vánocemi, vznikl také videoklip.

Lenka Graf a Jaroslav Svěcený v klipu k písni Ave MariaVideo: BrainZone

 
Článek

„S Jarouškem se známe několik let. Poprvé jsme se potkali v Prague Business Clubu, ve kterém máme oba členství. Při pořádání kostelních adventních koncertů ve spojení s Nadačním fondem Energie pomáhá byl jedním z hostů, kteří byli v mém rodném Ústí nad Labem vždy vítáni. Spolupráce s Jaroslavem je pokaždé skvělá, atmosféra pohodová a vždy se těšíme na další naše setkání. Nesměl chybět ani na křtu mého prvního alba Láska věčná,“ zavzpomínala Graf na seznámení se Svěceným.

Skladba Ave Maria se také objevila na posledním albu Lenky Graf Vánoční poselství, jež je kolekcí písní s vánoční tematikou. Její debutová deska z roku 2017 s názvem Láska věčná pak byla mixem opery a popu.

„Ave Maria je modlitba, u které pociťuji zvláštní pokoru. Má mnoho podob a hudebních ztvárnění. Silný text ve spojení s úžasnou hudbou má podle mého názoru obrovskou sílu a naplňuje mě nepopsatelným emocionálním prožitkem,“ uvedla Graf.

Lenka Graf žije střídavě v Čechách a na Floridě. Kromě muziky se věnuje také charitativní činnosti. Je zakladatelkou Nadačního fondu Energie pomáhá, jenž se zaměřuje na finanční podporu vzdělávání dětí.

Ve svém rodném městě Ústí nad Labem často pořádá benefiční akce, na kterých už vystoupila řada známých osobností jako například operní pěvec Štefan Margita, Eva Urbanová, Markéta Fassati, Lenka Filipová a mnoho dalších. S manželem podnikatelem Alešem Grafem má dvě děti.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám