Hlavní obsah

Santa se zamiloval do muže. Vánoční reklama oslavuje 50 let tolerance homosexuality

Norská státní poštovní služba Posten se rozhodla ve své vánoční reklamě připomenout, že příští rok v Norsku uplyne 50 let od dekriminalizace vztahů mezi partnery stejného pohlaví. Nechala tak natočit příběh Santa Clause, který se při svých štědrovečerních návštěvách v domácnostech zamiloval do Nora jménem Harry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V norské reklamě se Santa Claus zamiloval do mužeVideo: Reuters

 
Článek

Téměř čtyřminutový vánoční spot s názvem „Když Harry potkal Santu” se inspiroval romantickou komedií z roku 1989 Když Harry potkal Sally, kde hlavní roli ztvárnil Billy Crystal s Meg Ryanovou.

Harry v tomto novém příběhu zahlédl Santu, když mu domů přinesl dárky. Společně se pak setkávají každé Vánoce po řadu let a pomalu si mezi sebou vytvářejí pouto. Bohužel Santův nabitý program jim umožňuje jen letmá setkání, dokud Santa nepožádá norskou poštu Posten, aby mu pomáhala s dodávkami dárků. Pak má konečně Santa čas strávit s Harrym více času. V závěru spotu pak dojde na jejich láskyplný polibek.

„Letos je to všechno o lásce. Kromě toho, že ukazujeme flexibilitu našich služeb, snažíme se je uvést do společensky relevantního prostředí,” vysvětlují zástupci norské pošty.

Santa plavbou po Galilejském jezeře zahájil vánoční sezonu ve Svaté zemi

Vánoce

Norská pošta zaměstnává přibližně 14 000 zaměstnanců, a to různého věku, pohlaví, náboženství, sexuální orientace či etnického původu.

„Každý by se měl cítit vítán, být vidět, slyšet a být součástí. Letošní vánoční reklama na to upozorňuje,” dodávají.

Anketa

Líbí se vám reklama?
Ano, je velmi povedená
11,3 %
Ne, nemám nic proti homosexualitě, ale nemyslím, že by Santa musel být gay
16,8 %
Ne, přijde mi to už moc
4 %
Ne, je odporná
67,9 %
Celkem hlasovalo 3286 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy na udržitelné vánoční dárky

Přemýšlíte nad budoucností naší planety a snažíte se žít tak, abyste ji co nejméně zatěžovali? Pak pro vás máme hned několik tipů na vánoční dárky z kvalitních...

Výběr článků

Načítám