Hlavní obsah

Proč Petra Janů vynechává Vánoce

Novinky, Saša Šeflová
Praha

Zpěvačka Petra Janů si na oslavy Vánoc nikdy moc nepotrpěla. „Atmosféra je pěkná, pokud se do toho nezaplete konzum,” tvrdí Petra s tím, že nejvíce si vánoční atmosféru užije na svých vánočních koncertech.

Petra Janů k vánočním svátkům nikdy neměla kladný vztahVideo: Novinky

 
Článek

Na rozdávání dárků si Petra Janů vůbec nepotrpí. „S mými nejbližšími jsme se dohodli, že se vyhneme stresům a žádné dárky si dávat nebudeme,” svěřila se. Navíc to 17. prosince budou dva roky, co jí zemřel milovaný manžel Michal Zelenka, takže je jasné, že konec prosince pro ni bude spíše smutný.

„Já jsem ke svátkům nikdy neměla moc kladný vztah. S Michalem jsme byli oba citoví pohrobci, oba jsme byli z rozvedených rodin, neměli jsme k nim nostalgický vztah. A tak jsme spolu zdrhali na chalupu, kde jsme svorně Vánoce ignorovali,” přiznala.

Svátečních pocitů se ale úplně nezříká. „Užívám si je na vánočních koncertech, které dělám teprve tři roky. Zazpívejte si vánoční písničku, nebo pusťte koledy s cédéčkem a zjistíte, že ta hudba má hroznou sílu a do sváteční nálady vás dostane, i když nemáte zlaté balíčky, na které si musíte brát půjčky,” vysvětlila svůj postoj zpěvačka.

Až do 23. prosince Petra Janů koncertuje. Na Štědrý den jede k příbuzným do Slaného. „A na Boží hod vezmu partu kamarádů a odjedeme na chalupu, kde zůstaneme do prvního týdne v lednu. Takže se nejdřív nacpu kaprem a salátem a pak budu lítat po lese a tam mi bude teprve dobře,” uzavřela.

Reklama

Související témata:

Související články

Horské hotely jsou na zimní svátky skoro plné

Milovníci zimních svátků strávených na českých horách si s rezervací míst musejí pospíšit – většina oblíbených destinací je už totiž vyprodaná. Tak tomu je...

Výběr článků

Načítám