Hlavní obsah

Pro dárky z e-shopů nejčastěji míříme do externích výdejen zboží

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naprostá většina Čechů si nechává zboží zakoupené na internetu doručovat do externích výdejních míst, jako je například Zásilkovna či Uloženka. Nejinak tomu bude i v případě vánočních dárků objednaných v e-shopech.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Plány Čechů na využívání doručovacích služeb o Vánocích

Článek

Pořizování zboží on-line už v Česku zdomácnělo, lidé s ním podle aktuálních průzkumů mají bohaté zkušenosti. Zároveň mezi zákazníky roste obliba vyzvedávání zakoupeného zboží v externích výdejních skladech. Podle průzkumu společnosti Seznam.cz je využívají tři čtvrtiny lidí.

S vyzvedáváním dárků z výdejních míst Uloženky či Zásilkovny Češi počítají i letos při nakupování dárků na internetu. V průzkumu to uvedlo sedm z deseti oslovených.

Sezona rekordních nákupů na internetu začala. Češi během ní utratí 20 miliard

Finance

Nápor práce čeká pracovníky externích skladů hlavně ve větších městech. „Výraznější zájem o tento typ doručování se dá očekávat v Praze, kde je síť externích výdejních míst nejhustší. V hlavním městě plánují využít tento typ dopravy on-line objednaného zboží čtyři pětiny dotázaných,“ doplnil Darek Pikálek ze společnosti Seznam.cz. V malých městech do tisíce obyvatel to mají podle něj v plánu tři pětiny respondentů.

Lidem vyhovuje především nižší cena za doručení, než když si zboží nechají poslat poštou či jinou přepravní společností. Například služeb pošty využijí dvě pětiny lidí, kteří si nechají zásilku poslat domů, a jen devět lidí ze sta, kterým balíček přijde do práce.

Pozitivně lidé u externích výdejních míst hodnotí i časovou volnost při vyzvednutí zboží.

Čas na dárky přes internet se krátí

Vánoce

Externí výdejní sklady v závěru roku navýší počet poboček

O letošních Vánocích chtějí poskytovatelé nabídnout větší pokrytí výdejních míst.

„Síť výdejních míst Zásilkovny roste, do konce roku jich v České republice budeme mít necelé tři tisíce, na Slovensku kolem šesti set. Rozšiřujeme depa a navyšujeme i počet doručovacích automobilů. Zákazníkům zaručujeme dodání nejen do druhého dne, ale často i v den objednání. Novinkou pro letošní rok je služba Mezi námi, která umožňuje lidem zaslat balík někomu jinému jen za pomoci telefonu a platební karty z jakéhokoliv výdejního místa,“ uvedl Milan Šmíd ze společnosti Packeta.

Předvánoční nákupní horečka je tu. Ve výdejnách e-shopů lidé stojí fronty

Vánoce

Výrazné rozšíření počtu výdejen plánuje i Uloženka. „Naše síť disponuje v současné době více než 1300 výdejními pobočkami napříč Českou republikou a Slovenskem, kde si zákazníci mohou vyzvednout své nákupy. V letošním roce se soustředíme na lepší tracking zásilek pro zákazníky, a především rozvoj doručování na adresu. Ve spolupráci s kurýry zrychlujeme doručení na výdejní místa, většina zásilek je dnes doručována do druhého dne,“ uvedl Gabriel Kalapoš z Uloženky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám