Hlavní obsah

Přerov připravuje vánoční program hned v několika variantách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jelikož v současné době stále nikdo neví, co všechno bude v době adventu kvůli koronavirové pandemii povoleno, mnohá města si připravují hned několik variant, jak tento čas oslavit. Dvě varianty má tak připraveny i přerovská radnice. V případě uvolnění opatření je v plánu slavnostní rozsvícení vánočního stromu a hudební program na 26 dní, program na Mikuláše i koncert na Štědrý den. Pokud se situace nezlepší, bude vánoční atmosféru kromě vyzdobených ulic připomínat pouze nazdobený vánoční strom.

Foto: Profimedia.cz

Přerov

Článek

Vánoční strom, douglasku darovanou obecním úřadem v Radslavicích, se město Přerov chystá rozsvítit v neděli 29. listopadu v 18:00.

„Pokud budeme moci lidi pozvat, mohou se těšit na pěvecký sbor Vocantes a kapelu Argema. Dále je v plánu 26 ´hracích dnů´ s prezentací kapel i školních souborů. Počítá se prozatím i s programem na Mikuláše a koncertem na Štědrý den,” uvedl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Město zatím stále počítá i s tradičním trhem s deseti až 12 stánky a historickým jarmarkem na Horním náměstí, který by se měl konat na stříbrnou neděli. Rozsvítit by se měl na první advent i betlém na Horním náměstí.

Velké vánoční trhy v Praze letos nebudou

Domácí

„Pokud nám vládní opatření plánované adventní oslavy nedovolí, bude jen na náměstí strom a pod ním kasička. Už jsme odsouhlasili, že výtěžek sbírky bude tentokrát věnovaný sdružení Alfa handicap, které chce peníze použít na nákup kompenzační pomůcky,” doplnil primátor Petr Měřínský (ANO).

Zatím je v přípravě i silvestrovský a novoroční program. Bude-li situace příznivá, dočkají se diváci tradiční silvestrovské show otužilců v řece Bečvě i ohňostroje na Nový rok. V opačném případě se budou muset obejít i bez těchto tradičních akcí.

Vánoční strom, který bude v centru města zářit navzdory všem koronavirovým opatřením, bude do města převezen v sobotu 21. listopadu. Během následujícího týdne na něj bude pověšeno na 200 nově pořízených bílých baněk v kombinaci s barevnými, zdobit ho bude světelný řetěz. Špici zkrášlí rovněž nově pořízená hvězda ve 3D formátu.

Vánoční stromy se letos v Brně rozsvítí, chybět bude občerstvení a oslava Silvestra

Vánoce

S vánočním programem vyčkávají s ohledem na vývoj pandemie i další města v Olomouckém kraji. Například prostějovská radnice kvůli epidemii se již rozhodla omezit předvánoční program v centru města, jehož součástí letos nebudou kulturní akce ani mobilní kluziště.

Město se však stále nevzdává naděje stánků na náměstí T. G. Masaryka. Na vývoj čekají také organizátoři vánočních trhů v Olomouci. Pokud budou platit omezení pro volnočasové a kulturní aktivity, tak z programu vyškrtnou koncerty i kluziště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám