Hlavní obsah

Návrhářka Dominika Sedláčková ozdobí na Vánoce světly celý dům

Novinky, Saša Šeflová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní návrhářka Dominika Sedláčková Domnosilová stráví s rodinou první vánoční svátky v domě na vesnici, kam se z Prahy na jaře přestěhovali. Těší se, až nazdobí dům světélky a objednala už i nové ozdoby na stromeček.

Vánoce u Dominiky SedláčkovéVideo: Novinky

 
Článek

Dominika už má vymyšlené, jak na výzdobu půjde. „Celý dům ozdobím světýlkama. Jsme tady úplně první Vánoce, takže je to pro mě nová výzva. Ale už vím, kam přijde stromek. Hledali jsme už i ozdobičky, protože jsem se syny měla takovou tradici, že oba mohli každý rok vybrat nové na vánočních trzích. Ty ale asi letos nebudou, tak jsme je vybírali na internetu,” vyprávěla.

Synové Robert a Viktor zdědili umělecké sklony po mamince a už sami i různé dekorace vyrábějí. Viděli jsme zatím ty halloweenské. „Jedna dýně je komplet Robíkova práce, i když jsem se bála o jeho prsty a ruce, ale má je všechny. A Viktorek zase vyráběl ve školce skřítka z kaštanů, kterého jsme také vystavili,” pochlubila se Dominika.

Milovnice Vánoc už má dům vyzdobený. Mnichovicemi září na tři tisíce světel

Vánoce

Povídaly jsme si i o vánočních tradicích, které prý z těch standardních moc nevybočují.

„Míváme klasicky rybí polévku, kapra a salát. Ale třeba opravdu dodržujeme to, že se nikdo nesmí zvednout od štědrovečerního stolu. No a pak Ježíšek zazvoní na stromeček a rozbalují se dárky. Ty už možná bude letos rozdávat Robík, protože je prvňák a snad už v té době přečte cedulky,” usmívala se pyšná maminka.

Foto: Michaela Feureislová, Novinky

Dominika Sedláčková Domnosilová se syny Robertem a Viktorem a chrtem Andělem

Může se vám hodit na Zboží.cz

Reklama

Související články

Velké vánoční trhy v Praze letos nebudou

Oslavy Vánoc v Praze budou letos z důvodu pandemie v omezené podobě, budou chybět tradiční velké trhy a doprovodné akce. V pondělí to řekl radní Jan Chabr (TOP...

Výběr článků

Načítám