Hlavní obsah

Moderátorka Michaela Ochotská odpovědně dodržuje tradice

Novinky, Jan Čeladník

Moderátorka Michaela Ochotská je ten typ člověka, který o vánočních svátcích odpovědně dodržuje různé obyčeje. U ní doma nesmí například nikdo odejít od štědrovečerní tabule. Jeden rok totiž tragicky přišli o člena rodiny.

Jak bude trávit Vánoce Michaela Ochotská Video: Novinky

 
Článek

"Hrozně se na to těším. Každý Štědrý den ráno zdobím s tátou vánoční stromek, máma zatím chystá chlebíčky a jednohubky. Odpoledne pomáhám mamině se štědrovečerní večeří. Kolem páté hodiny usedáme ke stolu a pak rozbalujeme dárky. Večer končíme na půlnoční v kostele," popisuje průběh Štědrého dne moderátorka.

U Ochotských se dbá obzvlášť na to, aby nikdo nevstal od štědrovečerní tabule. Jednou totiž jeden člen Míšiny rodiny tento zvyk porušil a skončilo to tragicky.

„Říká se, že ten, kdo od večeře vstane, tak už tu druhou nepovečeří. Máme s tím spojené špatné vzpomínky a ať se stane cokoli, tak my nevstaneme," říká posmutněle Míša.

Reklama

Související témata:

Související články

Stoupá zájem o vánoční pobyt v lázních

O vánoční pobyty v lázních nebo o dárkové poukázky na některé z procedur je rok od roku větší zájem. Zpravodajům Práva to potvrdili prakticky ve všech...

Výběr článků

Načítám