Hlavní obsah

Milovnice Vánoc už má dům vyzdobený. Mnichovicemi září na tři tisíce světel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovice

Vánoce představovaly pro paní Irenu již od dětství nejoblíbenější část roku. Během posledních let dovedla výzdobu svého domu v Mnichovicích k dokonalosti. Více než tři tisíce světýlek, Ježíšek, Santa Claus, sobové či krápníky rozzáří každoročně její dům i se zahradou. Přestože taková výzdoba vyjde na nemalé peníze, pro milovnici Vánoc i celou vesnici už se stala nedílnou součástí každého roku.

Milovnice Vánoc nazdobila svůj dům ještě před prosincem. Mnichovicemi září více než tři tisíce světýlekVideo: Novinky

 
Článek

Okázalá vánoční výzdoba rodinných domů, zahrady i stromečku je parketou nadšenců především ve Spojených státech, barevná světýlka a sošky už ale začínají zdobit i nejednu českou domácnost. S tou nejvelkolepější se může zatím pyšnit paní Irena Jasenská z Mnichovic.

„Každý rok začínáme počátkem září a končíme zhruba čtrnáct dní před prvním adventem, to znamená že s výzdobou končíme kolem 20. listopadu. Trvá mi to několik týdnů,“ prozradila Novinkám s tím, že výzdobě věnuje několik hodin týdně po práci.

Vánoční dekorace se letos ponesou v duchu retra, světelných efektů a minimalismu

Vánoce

Veškerá světýlka a ozdoby prý bez problému sežene za dobrou cenu na internetu. Takové osvětlení samotné nicméně není zadarmo.

„Na elektřině mě to vyjde tak o sto procent navíc. Když se platí měsíčně 1500, tak to stojí 3000 korun měsíčně,“ svěřila se a dodala, že výzdoba ji za ta léta vyšla už na desítky tisíc, každý rok se ji totiž snaží obměňovat.

Reakce okolí jsou podle Jasenské velké. „Už sem chodí lidi, jsou na to zvyklí. Pořádáme tady takovou velkou adventní party s přáteli a známými,“ usmívá se a dodává, že největším potěšením jsou pro ni rozzářené oči nejen dětí v její rodině, ale i ostatních z vesnice, které si myslí, že Ježíšek bydlí právě v jejím domě.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Tipy na dárky pro vášnivé rybáře

Češi jsou často považováni za národ rybářů. Málokdo si u nás tuto zálibu i sport za svůj život nevyzkoušel. A rozhodně se nejedná jen o mužskou záležitost,...

Vánoce na Nově: Klasické pohádky a komedie

Skupina Nova nabízí na vánoční svátky hlavně osvědčené české pohádky a americké komedie. Na Štědrý den uvede v hlavním vysílacím čase Tři bratry Jana Svěráka...

Výběr článků

Načítám