Hlavní obsah

Mějte Vánoce ze zlata. Nebo alespoň dárky

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud už také nevíte, kam s penězi, a to jejich neustálé načechrávání vás už dávno přestalo těšit, máme tu tři tipy, jak efektně překvapit a potěšit své okolí. A přitom i poněkud pustit žilou svému kontu.

Foto: Profimedia.cz

Opékač topinek nechal britský výrobce pozlatit 24karátovým zlatem.

Článek

Mezi oblíbené dárky všech, kteří si rádi připadají bohatí a ještě raději to dávají na odiv světu, patří tradičně předměty vyrobené ze zlata, nebo alespoň pozlacené.

Ideálním dárkem pro všechny, kdo milují tousty křupavé a opečené do zlatavě hnědého odstínu, je opékač topinek, který nabízí britský výrobce kuchyňských spotřebičů Dualit. Jeho opékač pro přípravu až čtyř topinek naráz je totiž pokrytý 24karátovým zlatem.

Složen je ze 168 dílků, přičemž výrobek kompletoval pouze jediný člověk, jehož jméno je vyraženo na štítku vespod. Cena tohoto roztomilého kuchyňského spotřebiče činí v přepočtu 35 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Zlacený fotoaparát potěší oko nejen fotografa, ale i mnoha lidí, kteří se původně o fotografii vůbec nezajímali.

Luxusní fotoaparát od Nikonu je dárkem, který potěší oko nejednoho obdarovaného. Povrch jeho kovových částí je opět pokryt 24karátovým zlatem. Aby přístroj při práci neklouzal z ruky, jsou místa, kde jej majitel bude držet, potažena rejnočí kůží.

Ve zlaceném hávu se ukrývá tělo Lux Nikon DF doplněné objektivem Lux Nikkor 14-24 F/2,8. Set nabízí společnost Brikk, která se na výrobu a prodej luxusního zboží specializuje. Výroba fotoaparátu (včetně veškerých příprav) trvala celý rok. Cena činí 932 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Nemá-li zbotalické dítko na to, aby oslnilo perfektními triky při jízdě, může oslňovat skateboardem samotným.

Jízda na skateboardu je pro spoustu teenagerů naprostou samozřejmostí. Pokud ten váš ale nedokáže své okolí ohromit pečlivě vypilovanými triky, pak to snadno dožene svým novým skateboardem.

Tedy, pokud pod stromečkem nalezne model pozlacený čistým zlatem. Skateboard je dlouhý 80 cm, široký přes 20 cm a váží zhruba 4 kg. Vrchní strana prkna je charakteristicky hrubá, což v případě zlatého povrchu znamená, že vrhá odlesky na všechny strany.

Spodní strana a další části skateboardu jsou pak už hladké jako zrcadlo. Prodejce, firma Shut, k prknu dokonce dodává pár speciálních bavlněných rukaviček, aby si ho majitel nechtěně neupatlal. Dobrotivého dárce vyjde zlacený skateboard na 338 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy na praktické dárky pro šikovné hospodyně

Podle nedávných průzkumů mají prý ženy obvykle lepší představu o tom, co by chtěly najít pod stromečkem, než muži. Na druhé straně lidová moudrost praví, že...

Výběr článků

Načítám