Hlavní obsah

Mahulena Bočanová s dcerou slaví Vánoce už od začátku prosince

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Herečka a moderátorka Mahulena Bočanová odstartovala přípravy na vánoční svátky již prvního prosince. S jedenáctiletou dcerou Márinkou, která má duši o pár let mladšího dítěte, totiž ani nelze jinak. Vánoce dívenka miluje nadevše. I když se však Mahulena nedávno přestěhovala do zbrusu nového domu za Prahou, na svátky uteče do jižních Čech.

Foto: Michaela Feureislová

Mahulena Bočanová s dcerou Márinkou.

Článek

„Od té doby, co jsme se rozešli s exmanželem (Viktor Mráz – pozn. red.), jezdíme již třetí rok za sestrou Veronikou na chalupu. Mám raději Vánoce v tlupě, Márinka tam má zase spoustu dětí. Letos jsem sice chtěla zažít si svátky v novém domě, ale sestru s celou rodinou nepřemluvím, aby z Blatné přijeli do Prahy. Takže pojedeme k sestře a po svátcích na hory,“ prozradila Novinkám Bočanová.

„Vánoce jedeme již od prvního prosince, kdy jsme si ozdobily i stromeček. S Márinkou pečeme, protože máme úplně novou kuchyň, takže se s ní učíme zacházet. Chci, abychom se v domě aklimatizovaly, přeci jen to je pro nás obě novinka. Takže třeba i když nemám hlad, něco si neustále vymýšlím, aby to tu zavonělo jídlem, a pak to cpu do mrazáku. Nový dům musí pochytit pachy domova,“ věří herečka.

Foto: Michaela Feureislová

Mahulena Bočanová s dcerou Márinkou.

Jednomu typickému vánočnímu zvyku se rozhodně vyhýbá – se svou dcerou odmítá zpívat koledy. „U mě je to tak, že hluboce neumím zpívat. Ve škole mě nechali projít, ale musela jsem slíbit, že nikdy nebudu zpívat na jevišti. To teď sice porušuji ve hře Světáci s Monikou Absolonovou a Ivanou Andrlovou, naštěstí mě režisér uklidnil, že mám být v klidu, protože to, co předvádím, prý vážně zpěv není,“ směje se Mahu.

Foto: Michaela Feureislová

Mahulena Bočanová s dcerou Márinkou.

Dcera prý již napsala dopis Ježíškovi, vymýšlení dárku jí ale stálo hodně úsilí. „Jak je Márinka tak strašně hodná a svět má poskládaný úplně jinak, řekla mi, že vůbec nic nechce. Přemlouvala jsem ji, že se Ježíšek bude bát, jestli není nemocná, když nic nechce. Ona vůbec není hamižná. Nemá takovou tu dětskou vlastnost, že potřebuje bonbóny, dárky a podobně. Ona chce mamušenku,“ usmívá se Bočanová, která si ale lehkým nátlakem na dceru zadělala na menší problém.

Foto: Michaela Feureislová

Mahulena Bočanová

„Pořád jí to vrtalo v hlavě, až za mnou přišla s tím, že chce velký bílý laptop. Nakonec jsem si tedy moc poděkovala, že jsem nebyla ticho. Ježíšek si už dopis ale odnesl,“ naoko trpí Mahulena Bočanová, která asi tuší, že vysněný přenosný počítač její nadevše milovaná dcerka pod stromečkem asi najde.

Foto: Michaela Feureislová

Mahulena Bočanová

„Je dobrá na počítače, umí surfovat, pouštět si pohádky, vyhledávat si, co potřebuje, zkrátka všechno to, co já nezvládám,“ dodala herečka, která si už stihla vlastnoručně nazdobit zvenku dům žárovičkami, takže bude svítit jako v amerických vánočních komediích.

Reklama

Související témata:

Související články

S Janou Bouškovou o vánočních dárcích

Herečka Národního divadla Jana Boušková je před Vánoci v jednom kole. Své vnoučky, čtyřletého Honzíka a dvouletého Jáchyma ale ošidit nechce, a tak na vánoční...

Výběr článků

Načítám