Hlavní obsah

Londýnský obchodní dům Harrods zahájil vánoční sezónu už v červenci

Zní to až neuvěřitelně, ale vánoční sezóna v Londýně začala už v červenci. Dokonce jeden den před zahájením Letních olympijských her. Obchodní dům Harrods v Kensingtonu se totiž 26. července rozhodl otevřít celé vánoční oddělení a nazdobit první strom.

Foto: Profimedia.cz

Obchodní dům Harrods v Londýně

Článek

Luxusní nákupní středisko vánočnímu oddělení vyhradilo celých 750 čtverečních metrů a návštěvníkům nabídne obří sněhovou vesnici, perník Harrods a repliku londýnského Toweru s vánočními petardami za třináct set liber – asi 42 tisíc korun.

„Každý rok se k nám vracejí spousty klientů z celé zeměkoule, kteří se těší na letní zahájení Vánočního světa. Ať se to zdá neobvyklé, že otevíráme vánoční oddělení tak brzy v roce, je toto oddělení vždy nejoblíbenějším a nejnavštěvovanějším našimi zákazníky, kteří si na Vánoce nakupují ozdoby jako památku či dárek pro blízké,“ uvedl David Miller, šéf oddělení Harrods Home.

Foto: Profimedia.cz

Londýnský obchodní dům Harrods

Prvního listopadu pak bylo slavnostně spuštěno i vánoční osvětlení, které každoročně zdobí na 11 tisíc žároviček.

V Česku začalo vánoční šílenství po Dušičkách

I v Česku letos Vánoce vtrhly do obchodů zase o něco dříve než v předchozích letech. Hypermarkety Globus byly vyzdobeny vánočními dekoracemi a Tesco začalo lákat na vybrané dárky pod stromeček už na konci září a na čokoládové kolekce bylo možné narazit v řadě prodejen už v průběhu babího léta.

Ta pravá nákupní předvánoční horečka vypukla po Dušičkách (2. listopadu), kdy naprostá většina prodejců startuje vánoční kampaně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám