Hlavní obsah

Listopad je nejvhodnějším měsícem pro nákup vánočních dárků

Nejlepším měsícem pro nákup vánočních dárků je listopad. Štědrý den je ještě docela daleko, a tak zbývá dost času na promýšlení, co komu pořídíme. Můžeme si udělat i docela jasnou představu, kolik jsme za vánoční dárky ochotni utratit.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jsou mezi námi tací, kteří už v listopadu mají své dárky nakoupené. Většina z nás ale dárky nechává až na prosinec. Ti, kteří riskují a kupují na poslední chvíli, tedy těsně před Štědrým večerem, mohou nakonec ve spěchu a bez rozmyslu koupit vše, co jim padne do oka. A to pak rozhodně bude stát mnohem víc, než kdybychom nakupovali promyšleně a průběžně.

Pro vzdálenější příbuzné a přátele, které uvidíme až po vánočních svátcích, je výhodné koupit dárky až v povánočních slevách. Určitě to neznamená, že je chceme odbýt. Ve velké většině je to právě naopak.

Tipy na pohodové nakupování

Vyplatí se napsat si nákupní seznam. A zapátrat v paměti, kdy se kdokoli z našich blízkých zmínil, že se mu něco líbí, nebo že by si něco přál.

Vánoční nákupní seznam je dobré si rozdělit do kolonek. A ty nadepsat třeba maminka, tatínek, manžel, partner, děti, babička, dědeček, neteř, synovec, domácí mazlíček atd. A ke každému dopsat, co mu chceme koupit.

Je chytré určit si i částku, kterou chceme na vánoční dárky vynaložit. A snažit se ji nepřetáhnout.

Na nákup vánočních dárků je dobré vzít si den volna. Pokud tedy ta možnost je. Určitě je totiž pohodlnější nakoupit v klidu a nemít časový stres.

Vyvarovat bychom se měli nákupů toho, co si sami přejeme, jako dárků pro naše blízké. Chce to zapojit fantazii a opravdu se snažit udělat radost, i když se jedná o věci, které nám jsou úplně cizí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám