Hlavní obsah

Letošní trendy mezi vánočními stromky

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční stromek patří vedle adventního věnce, barborek, betlému, koled, kapra, vánočky a cukroví k symbolům Vánoc. Navodí slavnostní atmosféru a přinese do domova vůni přírody. Chcete mít interiér podle letošních trendů? Nechte se inspirovat praktickými tipy.

Foto: Westwing

Vánoční stromek, letos v bílém hávu, je kromě slavnostně vyzdobeného interiéru důležitým symbolem Vánoc.

Článek

Přírodní stromek

Zvolte správný druh, protože každý má jiné vlastnosti. Smrk patří mezi nejlevnější stromky, ale brzy opadává. Průměrně vysoký vyjde od 150 Kč, podobně jako borovice, která má sice dlouhé jehličky, zato její větve nejsou tak husté.

Za nejkrásnější vánoční stromky se považují jedle, které jsou neopadavé, symetrické a rovné. Jejich cena se pohybuje kolem 1000 Kč. Velký zájem je o dánské jedle Nordmann Gold, pravidelného tvaru a bohatého jehličí, které tolik nepíchá.

Češi za vánoční stromky utratí 850 milionů korun, nejpopulárnější jsou jedle

Vánoce

Jedle jsou odolnější vůči teplotním změnám, proto vydrží déle a v místnosti skoro neopadávají.

Umělé stromky

Sice neprovoní byt jako řezané, ale poskytují mnoho výhod. Nevyžadují péči, neudělají nepořádek a i přes počáteční vyšší investici vycházejí dlouhodobě mnohem levněji. Stačí je na Štědrý den prostě rozložit a ozdobit. Vypadají přirozeně, jsou pravidelné a husté.

Vybírat můžete z nejrůznějších tvarů, velikostí, barev a typů, navíc se prodávají i se stojanem.

Vánoční strom trochu jinak. Budete v úžasu, jaký má tvar

Vánoce

Ceny umělých stromků se pohybují od několika stovek do několika tisíc korun.

Více než výška ovlivňuje cenu hustota větví, délka jehličí a použitý materiál. Umělé stromky kupujte s kovovými úchyty, které vydrží déle než plastové.

Stromky v kontejneru

Jsou také oblíbené. Nejenže přežijí Vánoce, ale můžete si je poté vysadit na zahradě nebo je použít i v následujících letech. Se stromkem je třeba správně zacházet a postupně ho přivykat teplotě v interiéru. Totéž platí i při zpětném navrácení do zahrady nebo na balkon.

Ozdoby v bílé barvě a z čirého skla by letos neměly chybět na žádném vánočním stromku

Vánoce

Cena stromků v kontejneru se blíží stromkům živým. Stromek by neměl v teplém bytě zůstávat déle než týden!

Stromek bez stromku

Tato varianta nikoho o kouzlo Vánoc nepřipraví, ba naopak! Vlastnoručně vyrobený stromek třeba na stěnu může mít různé podoby, jen ho přizpůsobíte stylu interiéru. A bude i levný, protože ozdoby, řetězy, kartony a další drobnosti najde každý doma. A když se rozhodnete pro přírodní vzhled, vypravíte se do lesa pro větve nebo šišky.

Barva letošních Vánoc? Bílá!

Bílá barva je letos v kurzu. Je barvou čistoty, jasné linie a dá se výborně kombinovat s jemnými doplňky. Vedle bílé vyniknou další trendové barvy, jako jsou béžová a šedá.

A vánoční dekorace? Měly by být elegantní, luxusní a zdobné. Zkombinujte maximálně tři barvy a spíš světlé, aby dekorace vypadaly decentně.

Umělý stromeček si můžete pořídit i v zasněženém vzhledu.

Dáte-li přednost řezanému stromku, soustřeďte se na bílé ozdoby a řetězy.

Existují i speciální spreje v bílé barvě, kterými se dá vánoční strom trochu nastříkat, aby vypadal jako zasněžený.

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy na dárky, které potěší každého muže

Vánoce jsou skutečně již za dveřmi a je tedy nejvyšší čas dokoupit dárky i pro naše mužské polovičky. Připravili jsme proto pro vás hned několik inspirací....

Tipy na dárky, které potěší a druhým pomohou

Potěšit druhé můžete i dárky s přidanou hodnotou. Dobré skutky k vánočnímu času patří, tak proč nepomoci i těm, kteří nemají to štěstí a nějakým způsobem ve...

Výběr článků

Načítám