Hlavní obsah

Lena Yellow: Shon a šílenství k Vánocům patří

Novinky, Lenka Hloušková

Několik koncertů, včetně charitativního projektu pro Afriku, hodiny učení a zkoušení, to všechno čeká Lenu Yellow do Vánoc. Přesto se na ně těší. Vánoce, jak říká, přímo miluje: „Shon a trocha šílenství k tomu patří, ale potom přichází zklidnění a spočinutí a společný čas s rodinou.“

Foto: Soukromý archív Leny Yellow

Lena Yellow

Článek

Lena Yellow je tváří hned několika projektů. Vedle svých akcí vede skupinové hlasové dílny a zpěv vyučuje i soukromě a na jedné ze základních uměleckých škol.

Počítáte si vůbec, kolik koncertů ročně odehrajete?

Já už to dlouho nepočítám. Ale samotnou by mě to zajímalo. (Smích) Vzhledem k tomu, že zpívám ve třech autorských projektech, tak je toho docela dost. (Sólový projekt Lena Yellow, duo Mateřská.com a vokální skupina Yellow Sisters - pozn. red.)

Dáváte i klasické hodiny zpěvu. Kdo je vaším „běžným“ žákem?

Různorodost žáků je veliká. Od malých holčiček a slečen po statné padesátníky, kteří se rozhodli splnit si sen. Oficiálně vyučuji popový a jazzový zpěv, který jsem vystudovala. Neoficiálně bych to nazvala celostní přístup k tělu a duši.

Jste známa svou láskou k Africe, kdy a kde jste byla naposledy?

Velmi ráda cestuji a je pravda, že moje dva výlety do Afriky významně ovlivnily můj život. Je to ale už třináct let zpátky. Potom následovala další cestovatelská dobrodružství – z těch vzdálenějších destinací například Mexiko a naposledy Thajsko.

Souvisí s tím nějak i vaše podpora projektu Wakitaka, stejnojmenné školy v Ugandě?

Tenhle spolek sdružuje výjimečné lidi a všechny jejich akce mají nádhernou energii. Srdcem Wakitaky je ostatně moje kamarádka Klára Kappala. Několikrát jsme tak pro ni vystupovaly s Yellow Sisters a letos na oslavě desátého výročí zahrajeme v duu s Bárou Vaculíkovou jako Mateřská.com.

Slavit budeme 24. 11. od 18 hodin v Malostranské besedě. Zahraje tam spousta kapel a výtěžek půjde do dobrých rukou, dětem do Afriky.

A máte nějaké předsevzetí do roku 2020?

Konec roku nabízí možnost se zastavit a ohlédnout zpět, což mám ráda. A co bych si přála do příštího roku? Momentálně mě napadá – dělat méně věcí – dobře. Jinak rok 2020 bude ve znamení dokončování druhé desky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám