Hlavní obsah

Jitka Čvančarová se těší na vánoční pohádky

Novinky, Jiří Čeladník

Vánoční svátky si chce herečka Jitka Čvančarová se svou rodinou užít v klidu a pohodě. Odmítá nákupní šílenství a tvrdí, že Vánoce u nich doma nebudou o dárcích, ale o dobrém jídle a pití.

Článek

Poslední týdny byly v rodině Jitky Čvančarové hodně hektické, neboť manžel herečky Petr Čadek trávil většinu času prací ve StarDance a navíc před pár dny v pražských Holešovicích otevíral taneční školu.

„Už se nemůžu dočkat, až si na Štědrý den všichni tři zalezeme pod peřinu a budeme se jen dívat na pohádky," svěřila se nám se svým plánem Čvančarová.

V rodině herečky a známého tanečníka to prý není vůbec o dárcích. Je to logické, neboť největším dárkem obou manželů je právě jejich dcera Elenka. „My jsme dárky nikdy neřešili. Nejsme materialisté v tom smyslu, že bychom potřebovali dárky pod stromečkem. Rešíme to společným posezením, dobrým jídlem a pitím," prozradila Čvančarová.

Tradiční obyčeje se v rodině slavného páru ale úzkostlivě dodržují. „Máme doma živý stromeček, vaříme kapra, zpíváme koledy, pouštíme svíčky, svazujeme čtyři nohy kolem stolu a nevstáváme od večeře," říká Jitka, která je toho názoru, že by náš národ bez tradic kulturně vyhynul.

Reklama

Související témata:

Související články

S Janou Bouškovou o vánočních dárcích

Herečka Národního divadla Jana Boušková je před Vánoci v jednom kole. Své vnoučky, čtyřletého Honzíka a dvouletého Jáchyma ale ošidit nechce, a tak na vánoční...

Výběr článků

Načítám