Hlavní obsah

Ježíšek nadělí Čechům pyžama i hodinky

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce se pomalu blíží. Řada lidí již začala v obchodech hledat dárky pro své nejbližší. Vše zatím nasvědčuje tomu, že příliš romantiky se Češi během svátků nedočkají. Zajímají je totiž spíš hodinky, pyžama a hračky. Vyplývá to z průzkumu společnosti Seznam.cz a dat služby Zboží.cz.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Z toho, jaké zboží si lidé prohlížejí, se také jednoznačně dají vyčíst nejčastější vánoční dárky. Upřímně: o smyslu pro fantazii a romantiku u českých žen a mužů příliš nevypovídají,“ konstatovala PR specialistka společnosti Seznam.cz Táňa Lálová.

Foto: Seznam.cz

Zájem o počítače, kosmetiku a drogerii

V kategorii módy a oblečení jsou podle ní aktuálně nejpopulárnějším zbožím hodinky, raketově ale roste poptávka po pyžamech. Ta se těšila na konci loňského roku desetkrát větší popularitě než ve zbytku roku.

V pánském sortimentu pak vedou župany, u nich se zvýšil zájem šestkrát.

Dámské a pánské parfémy i hračky

„V kosmetice a drogerii samozřejmě absolutně vedou dámské a pánské parfémy, nicméně populární jsou i klasické vody a balzámy pro holení,“ podotkla Lálová s tím, že zájem je čtyřnásobně vyšší.

Foto: Seznam.cz

Zájem o telefony, navigace oblečení a módu

Děti se podle dosavadních statistik mohou těšit na stavebnice.

„Dlouhodobě nejpopulárnějším zbožím jsou stavebnice Lego. Zájem roste v listopadu a prosinci oproti zbytku roku nejvíc u kreativních a výukových hraček a u autodráh, které jsou nestárnoucí vánoční klasikou,“ uzavřela Lálová. U didaktických hraček rostl zájem šestnáctkrát, zatímco u autodráh šestkrát.

Data vycházejí ze služby Zboží.cz a z nástroje nazývaného Výzkumník. Z nich mimo jiné vyplynulo také to, že nákupy mají čeští uživatelé víceméně rozdělené. Muži nejčastěji nakupují elektroniku a potřeby pro automobily, ženy zase dětské zboží a kosmetiku. [celá zpráva]

Foto: Seznam.cz

Zájem o elektroniku, potraviny a nápoje

Reklama

Výběr článků

Načítám