Hlavní obsah

Jak vyrobit vánoční či novoroční přání: Zábavné tvoření, které zvládnou i děti

Novinky, Lubomír Popovič

Jaké vánoční přání nejvíc potěší? Určitě to osobně vyjádřené. Pokud jsou ale vaši blízcí na podání ruky a polibek daleko, u srdce je zahřeje i to papírové. Když je vlastnoručně vyrobené, udělá radost o to větší.

Foto: Miroslava Kubišová, Právo

Originální vánoční přání

Článek

Jednoduché vánoční přání zvládnou i děti

Děti milují Vánoce a vše, co s nimi souvisí: využijte toho a zabavte je tvorbou vánočního přáníčka. Budete mít více klidu na předvánoční přípravy a prarodiče dětský výtvor potěší jistě víc než pohlednice z obchodu.

Foto: Profimedia.cz

Výroba vánočního přání skvěle zabaví i děti - to se v čase předvánočních příprav jistě hodí.

Nebudete potřebovat nic speciálního – i s papírem, nůžkami a lepidlem se dají vyčarovat zajímavé výsledky.

Vzpomeňte na svá dětská léta: vystřihovat z papíru sněhové vločky a hvězdičky nejrůznějších tvarů baví snad všechny děti. Potom už je stačí jen nalepit na barevný karton a přáníčko je na světě.

Foto: Profimedia.cz

Vlastnoručně vyrobené vánoční přání hezky ozdobí například vločky a hvězdičky z papíru.

Techniky výroby vlastnoručního přání

Návodů a inspirace najdete na internetu spoustu, od jednoduchých až po složitější metody. Jako základ přání použijte karton z tvrdého papíru, na něj pak můžete lepit vánoční motivy z různých materiálů. Nebojte se vzít do ruky i jehlu a nit, vyšitý vzkaz nebo vánoční stromeček ozdobený přišitými knoflíky jsou zajímavou změnou.

A protože Vánoce jsou sváteční období, k dozdobení výtvorů se hodí i flitry, třpytky nebo třeba jen zlatý či stříbrný fix. Dekorativní efekt mají také krajky, které v kombinaci s červeným či tmavě zeleným podkladem navodí zimní atmosféru.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční atmosféru na přáníčku vykouzlíte například použitím krajky a třpytivých flitrů.

Vánoční přáníčka z materiálu „co dům dal“

Při výrobě se nebojte kombinovat různé materiály: vánoční motivy mohou být z barevného papíru, z filcu, látky nebo třeba z větviček, na které můžete lýkovým provázkem přivázat, co vás napadne: korálky, rolničku nebo třeba vánoční koření (badyán, hřebíček, roličku skořice).

Foto: Profimedia.cz

K výrobě vánočních přáníček a dekorací skvěle poslouží i přírodní materiály.

Vystačíte si i s materiálem „co dům dal”. Třpytky najdete třeba na dně krabice s vánočními ozdobami nebo mezi líčidly, do alobalu zabalte hvězdičky vystřižené z tvrdého kartonu nebo kuličky nového koření – a hned máte ozdoby vhodné k nalepení na motiv vánočního stromku.

A protože méně je někdy více, efektní vánoční přání vykouzlíte klidně i díky jedinému knoflíku.

Foto: Profimedia.cz

Vlastnoručně vyrobené vánoční přání vaše blízké překvapí a potěší.

Vánoční 3D přání: úspěch zaručen

Zajímavý prostorový 3D efekt získá přání díky technikám, jakými jsou například kirigami (vystřihování, vyřezávání a ohýbání papíru), origami (skládání papíru do různých tvarů) nebo pop-up.

Foto: Profimedia.cz

3D efektu lze dosáhnout jednoduše i skládáním či vrstvením papíru.

Fantazii se zkrátka meze nekladou, podstatné je jedno: radost z tvorby a to, že jste při výrobě mysleli na své nejbližší. Ty výsledek zaručeně potěší, ať už dopadne jakkoliv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám