Hlavní obsah

Ilona Svobodová Vánoce zrušila před osmnácti lety

Novinky, Saša Šeflová
Praha

Herečka Ilona Svobodová zrušila domácí Vánoce už někdy před osmnácti lety. Tehdy byly její dvě děti ještě malé, ale na tradici odjet na hory a nezdobit doma stromeček a nepéct cukroví, si zvykly. A kupodivu je takovým způsobem s rodiči tráví do dneška.

Foto: archív TV Nova

V seriálu Ulice Ilona Svobodová vaří, na Vánoce ne.

Článek

Ilona Svobodová sice v seriálu Ulice strážila rodinný krb, ale v reálu to tak není. Obzvlášť na Vánoce. „Zavřu a zamknu doma ten nepořádek, zabalím dárky a lyže a odjedeme s rodinou do Rakouska,“ vyprávěla. „Všem to doporučuju, protože tam nekřičím, nejsem ve stresu, neuklízím, nevařím, lyžujeme, pak si zajdeme někam na večeři, rozdáme si dárky, dáme si dobré vínko a jsme spolu víc, než kdybychom byli v Praze,“ svěřila se.

Jejím dětem se takové svátky líbí. „I když už jim je sedmadvacet a jednadvacet, vždy si vyblokují čas a udělají si volno. V Rakousku zapomeneme na všechny zprávy i svátky a je to úžasné,“ dodala. „Jezdí bez partnerů, i když už jsou dospělí a žijí někde jinde, ale Vánoce a Velikonoce, kdy někam odcestujeme, pořád dodržují. Já vlastně celý život vydělávám na to, aby děti mohly cestovat, učit se jazyky a jezdit ven,“ dodala.

Jediný problém by mohla mít s domácím zvířectvem, protože má dva psy a tři kočky. Psy prý pohlídá její maminka a kočky se o sebe postarají samy. „Jsme téměř na samotě, takže mají otevřené okénko a nasypané misky, a mám pocit, že si to užívají. Když odjedeme, pozvou si tam okolní kocoury a nezapomenu na to, že když jsme se jednou vrátili, na gauči ležel jeden takový, krásný stříbrný a odmítal se hnout. Manžel říkal, že by ještě chybělo, aby si přepínal programy,“ zavzpomínala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám