Hlavní obsah

Hodinky jako dárek pro ty, se kterými byste si přáli zastavit čas

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas je veličinou, která má pro většinu z nás nedozírnou hodnotu. I proto patří hodinky jako jeho symbol mezi jedny z nejromantičtějších dárků, které potěší nejen muže, ale také ženy. Vyberte pro milovanou osobu takové, které budou připomínat společně strávené chvíle.

Foto: archiv firmy

Hodinky Omega

Článek

Chcete letos o Vánocích vidět nejen rozzářený stromeček, ale také oči milované osoby? Pak zapomeňte na tolik oblíbenou, nicméně často přeceňovanou elektroniku, jejíž hodnota každým rokem klesá a raději se zaměřte na osobnější dárek v podobě hodinek. Právě ty totiž ztělesňují jedny z nejdůležitějších lidských hodnot.

Lásku a úctu k řemeslu, preciznost, a v neposlední řadě také díky své nadčasovosti i věrnost. Patří tak bez pochyby mezi nejosobnější dárky, které můžete tomu druhému dát. Otázka ale zní, jaké vybrat?

Srdcová záležitost

Luxusní hodinky jsou podobně jako sportovní vozy věci, na které dosáhne jen hrstka z nás, přesto o nich tajně sníme. Pokud nastal váš čas a chcete si nějaké takové pořídit nebo jimi obdarovat osobu, která má pro vás speciální význam, pak se porozhlédněte u tradičních hodinářských značek, jako je Rolex, Omega či Prim.

Hledáte-li model, který kromě kvalitní hodinařiny nabízí i originální design, nebojte se zabrousit do sortimentu šperkařských značek, jako je Chopard, Cartier, Boucheron, Hermés či Frey Wille.

Pokud se jedná o první model kvalitních hodinek ve vaší sbírce, pak vsaďte na ikonické modely daných značek. Pokročilým doporučujeme porozhlédnout se po limitovaných edicích, které v sobě často ukrývají nápaditý detail, díky kterému hodnota hodinek roste.

Diamanty hodinky nepochybně zjemní a dodají jim na záři, nicméně jejich investiční hodnota není často adekvátní.

Foto: archiv firem

Zleva: Rolex, cena kolem 150 tisíc korun. Hermès, 68 600 Kč. Hermès, 61 000 Kč. Frey Wille, 58 930 Kč

Foto: Altman

Hodinky Baume & Mercier Classima. Cena: 49 950 Kč

Foto: archiv firem

Hodinky Zleva: Chopard (prodává klenotnictví Dušák), 159 000 Kč. Chopard (prodává klenotnictví Dušák), 208 000 Kč. Omega (prodává klenotnictví Dušák) 110 600 Kč

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Freywille

Méně je více

Pokud sháníte cenově dostupnější hodinky, které jsou ale vkusné a zaručeně udělají radost, pak vsaďte na minimalistické. Ne nadarmo se totiž říká, že v jednoduchosti je krása.

Jednoduchý elegantní ciferník s klasickým kovovým řemínkem je navíc takřka sázkou na jistotu. Jedná se totiž o volbu pro jakoukoli ženu v každém věku. Stačí jen zjistit, jaký druh kovu vaše vyvolená nosí nejčastěji a tomu uzpůsobit i svůj výběr.

Výhoda minimalistických hodinek spočívá i v jejich variabilitě. Skvěle se totiž hodí na běžné nošení. A pokud jim toužíte přidat na špetce ženskosti, pak je stačí doplnit o vámi vybraný náramek či prstýnek.

Foto: archiv firem

Zleva: Rado (prodává klenotnictví Dušák), 48 000 Kč. Klenoty Aurum, 2970 Kč. Klenoty Aurum, 2610 Kč. Guess (prodává Vivantis), 1890 Kč. Klenoty Aurum, 24650 Kč

Foto: archiv firmy

Monochromatické hodinky, Rado (prodává klenotnictví Dušák), cena za kus 48 000 Kč

Hodinky jak šperk

Pokud vaše milá vnímá hodinky spíše jako módní doplněk, který úmyslně ladí ke svému oblečení, pak se nebojte zaexperimentovat a vybírat mezi zdobnějšími modely, které dodají každé ženě na ženskosti a jemnosti.

Vsadit můžete na zdobný ciferník, ale také řemínek, který se navíc dá v případě špatné volby jednoduše vyměnit za jiný. Elegantní volbou jsou také hodinky, které jsou vyrobeny z více materiálů.

Skvěle vypadá například kombinace růžového a bílého zlata nebo klasika v kombinaci zlato stříbro. Hodinky zdobené kamínky se pak hodí zejména na večerní příležitosti, ale také na dny, kdy zkrátka chcete zazářit.

Foto: archiv firem

Zleva: Klenoty Aurum, 3400 Kč. Klenoty Aurum, 3499 Kč. Klenoty Aurum, 3870 Kč. Tissot (prodává Vivantis), 18432 Kč. Swarovski, 8990 Kč. Boss, 7490 Kč

Klub džentlmenů

Na rozdíl od žen jsou pro muže hodinky jediným šperkem, prostřednictvím kterého mohou vyjádřit svoji osobnost. Jedná se tedy o doplněk, jehož výběru je potřeba věnovat patřičnou pozornost.

Klasickým modelem, který snad nikdy nedokáže urazit, jsou hodinky s kulatým ciferníkem a kovovým řemínkem. Elegantnější volbou jsou pak hodinky s římskými číslicemi či zcela bez nich a s jednoduchým koženým řemínkem, který se navíc nezachycuje za chloupky na zápěstí.

Sportovce pak jistě potěší složitější druh hodinek, které se často pyšní nejrůznějšími druhy funkcí.

Foto: archiv firem

Zleva: Seiko, 7290 Kč. Prim, 55 900 Kč. Festina, 5190 Kč. Daniel Welington, 4890 Kč. Daniel Welington, 4290 Kč. Hugo Boss (prodává Fashion Arena Prague Outlet), outletová cena 9429 Kč

Foto: archiv firmy

Pánské hodinky, Omega (prodává klenotnictví Dušák), 161 800 Kč

Foto: archiv firmy

Chopard (prodává Beny), orientační cena 248 000 Kč

Nejen hodinky

V případě, že od hodinek očekáváte i jiné funkce než jenom ukazování času, pak se nebojte vsadit na chytré hodinky neboli smart watch. Ty se hodí nejen pro aktivní sportovce, ale také vytížené jedince, kteří hodinky používají místo mobilního telefonu.

Apple a Samsung změří síly. Kdo má lepší hodinky?

Hardware

Navíc se nemusíte bát toho, že digitální hodinky musí působit sportovním dojmem. Poptávka po nich je natolik vysoká, že mnoho výrobců nabízí i elegantní modely, které jsou od těch klasických se strojky téměř k nerozeznání.

Foto: archiv firem

Zleva: Apple, cena od 11 690 Kč. Umidigi, 1290 Kč. Samsung, 6290 Kč. Montblanc, orientační cena 24 000 Kč

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Kráčejte podzimem ve stylových perkách

Podzim s sebou kromě nádherně zbarveného listí přináší také nižší teploty. Pokud se vám ještě nechce vklouznout do vysokých kozaček, kterých si do sytosti...

Šperk jako symbol svobody

Jak vnímají studenti pojem sametová revoluce, s jakými hodnotami si tuto událost spojují a co pro ně znamená téma svoboda? Na tyto a jiné otázky odpovídá nová...

Výběr článků

Načítám