Hlavní obsah

Hitem letošních Vánoc jsou ozdoby v podobě něžných ptáčků

Novinky, tnk

Pokud hledáte inspiraci pro zdobení vánočního stromečku, zkuste ho letos zpestřit jemnými ozdobami v podobě labutí, holubic nebo papoušků. Tyto drobné dekorace dodají stromku pohádkovou atmosféru a rozhodně nebudou vypadat příliš zdobně.

Foto: Novinky

V pražském květinářství ozdobili stromek vznešenými labutěmi s korunkou.

Článek

Ozdoby vznikají zpravidla ze skla, umělé hmoty nebo polystyrenu polepeného pravým peřím. To může být barvené nebo čistě bílé.

Právě čistě bílé dekorace se k Vánocům skvěle hodí a stromek posetý bělostnými labutěmi navodí atmosféru zasněžených Vánoc i bez sněhu.

Foto: Novinky

Labutě můžete kombinovat s menšími drobnějšími ptáčky se zlatou dekorací.

Ptáčci se na stromek uchycují buď klipsnami a skřipci, které jim výrobci umísťují na nožky, nebo je můžete přichytit drátky. Je třeba brát v úvahu, že tento typ ozdob je hodně jemný a náročný na zacházení i na údržbu.

Zapomeňte na dekorování stromků v exteriéru a ozdoby uchovávejte v původních krabičkách vystlaných papírem nebo vatou.

Foto: The Contemporary Home

Něžně působí i holubice ze skla nebo s motivem připomínajícím krajku.

Rozhodně se také vyvarujte umísťování ptáčků s peřím nebo jeho imitací do bezprostředního okolí hořících svíček nebo prskavek. Jejich jemné perutě by mohly přispět k případnému požáru.

Foto: Novinky

Na Vánočních trzích je dekorativních ptáčků k sehnání hodně, vyplatí se ale vybírat ty barevně uměřené a s nimi sladit ostatní dekorace na stromku.

Pokud chcete tento typ ozdob zkombinovat i s jinými tvary, zkuste jemné vločky ve stříbrné nebo bílé barvě. Ty nenaruší výslednou jemnost a eleganci dekorace. Vhodný je také sníh ve spreji a jemný tenký ozdobný řetěz.

Foto: Novinky

Pokud máte rádi pestrost a chcete dodat stromku trochu exotiky, volte papoušky. U nich se pak nemusíte držet uměřených dekorací, ale můžete plně popustit uzdu kreativitě.

Vyplatí se vyhnout příliš masivním, výrazně barevným a zdobným ozdobám, které by ptáčky upozadily. To by byla rozhodně škoda.

Letos se ptáčci dostávají opět do módy a jejich cena není příliš vysoká. Pořídíte je zhruba od 50 do 200 Kč za ozdobu.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám