Hlavní obsah

Herečka Lucie Benešová o Vánocích vaří pro 15 strávníků

Saša Šeflová, Novinky, Saša Šeflová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zejména o rodinném setkávání jsou Vánoce pro herečku Lucii Benešovou. S manželem Tomášem Matonohou společně vychovali čtyři děti. Starší už mají samozřejmě partnery, u vánočního stolu nebudou chybět ani babičky.

Lucie Benešová bude letos vánoční svátky trávit na chalupěVideo: Novinky

 
Článek

Když se má celá velká rodina sejít, není to jednoduché ani na místo. „Většinou to řešíme tak, že si pronajmeme nějakou chalupu, kde se všichni sjedeme. Hledáme nová místa, aby se nám neokoukala. Doma jsme byli za celou dobu snad jenom dvakrát. Letos po letech jsme se rozhodli pro naši vlastní chalupu, kterou máme u Mníšku pod Brdy, kde jsme na Vánoce nebyli asi patnáct let,” vyprávěla Lucie Benešová.

„Už teď mi v hlavě šrotuje příprava, jak to tam vyzdobíme, kolik jídla musíme navézt, protože vařím na Vánoce tak pro patnáct lidí. Jinak nás bývá u stolu tak šest až osm. Ale předpokládám, že syn Lucián přijede s manželkou a dcera Sára s partnerem. Ti už s námi nebydlí,” vypočítala.

Foto: Michaela Feuereislová

Lucie Benešová stráví Vánoce s početnou rodinou.

Na všechno v kuchyni ale sama nebude. „Máme skvělé babičky, Marii a Jiřinku, a obě mi pomáhají. Na Štědrý den děláme všechny tři salát, každá podle svého receptu, a pak porovnáme chutě. Společně také obalujeme. Už ta příprava je společenská akce,” vysvětlila.

Pokud jde o dárky, v rodině je hodně zredukovali. „Dohodli jsme se, že každý může dát jen jeden dárek pro každého. I tak ale to rozbalování trvá hodně dlouho,” smála se herečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám