Hlavní obsah

Dům Venduly Svobodové bude na Vánoce zářit do dáli

Novinky, Saša Šeflová
Praha

Vendula Svobodová bude poprvé slavit Vánoce v novém domě, kam se přestěhovala koncem léta. Se synem Jakubem už jsou připraveni na to, jak jej slavnostně nazdobit. „Kuba si potrpí hlavně na různá barevná světýlka a žárovičky, takže náš dům bude zářit do dáli,“ smála se prezidentka nadace Kapka naděje.

Foto: Profimedia.cz

Vendula Svobodová

Článek

Nové mají u Venduly Svobodové ozdoby na stromeček. „Když jsem v designovém obchodě nakupovala doplňky, tak mi padly do oka i ozdoby. Budeme mít tyrkysově růžovou výzdobu,“ svěřila se. „Už máme i místo na stromeček,“ dodala.

Dárky ale ještě kupovat nezačala. „Jsem člověk, který když koupí někomu dárek, hned mu ho dá. Takže musím až na poslední chvíli, což na druhou stranu nemám moc ráda, protože nemám ráda ty davy lidí v obchodech,“ vyprávěla.

Na Vánoce se sejdou u stolu ona s Jakubem, její maminka a přátelé z Jablonce. „Mělo by nás být sedm, ale kdoví, jak to nakonec dopadne,“ upřesnila. Kuba připravuje i stromeček s pochoutkami pro zvířátka a nemohou vynechat ani štědrovečerní procházku.

„U nás v Říčanech se chodí na Jureček, kde je vždycky i otevřený stánek se svařákem, když zamrzne rybník, bruslí se. Vánoce chci pojmout pohodově, žádnou hektiku. Ani s cukrovím to nechci moc přehánět. Napečeme tak dva, tři druhy. Stejně se u nás doma sladké moc nejí, je to spíš jen dekorace. To vlastně i kapr, protože si všichni radši dáme řízek. A všem slibuju, že nebudu mýt okna,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám