Hlavní obsah

Dáte vakcínu Santa Clausovi? Napsal šestiletý chlapec Pfizeru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dublin

Šestiletý chlapec z Irska Callum Thornhill se v listopadu obrátil na americkou farmaceutickou firmu Pfizer s prosbou, zda by mohla poslat vakcínu proti koronaviru na Severní pól Santa Clausovi a jeho skřítkům. Chlapci nejprve odpovědělo vedení firmy v Irsku, poté i generální ředitel společnosti Pfizer, napsal list Irish Examiner.

Foto: Muhammad Hamed, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Milý Pfizere, slyšel jsem, že jste vyrobili novou vakcínu na koronavirus. Dobrá práce. Pošlete prosím nějakou na severní pól pro Santu a jeho skřítky. Prosím. Chceme zachránit Vánoce a aby byly všechny děti šťastné," napsal v dopise Callum Thornhill.

Irská pobočka společnosti Pfizer chlapci za dva týdny odepsala a ujistila ho, že jsou se Santou v kontaktu a paní Santová, sobi, skřítci i Santa sám jsou v pořádku a budou moci doručovat dárky. K původnímu dopisu se na sociální síti Linked-in vyjádřil i Albert Bourla, generální ředitel Pfizer. Právě takovéto dopisy nám všem dodávají naději, napsal.

Slovensko začalo s očkováním, prvním byl infektolog Krčméry

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám