Hlavní obsah

Čtvrtina žen už má nakoupené vánoční dárky, muži čekají na prosinec

Novinky, zun

Polovina lidí si nákup vánočních dárků letos rozloží na listopad a prosinec. Zatímco ženy nakupují dostatečně dopředu, muži většinou čekají na poslední chvíli. Vyplývá to z průzkumu nákupního chování, který uspořádal mezi svými uživateli obchodní portál Aukro.cz.

Foto: Profimedia.cz

Ženy vánoční dárky většinou nakupují v předstihu.

Článek

„Ženy se na Vánoce připravují s větším předstihem. Čtvrtina žen nakupuje už v říjnu, v listopadu jich je 26 %. Jenom 14 % žen si nechává nákup vánočních dárků až na prosinec,“ vysvětluje Michaela Papežová, tisková mluvčí Aukra.cz.

Muži si naopak nechávají vánoční nákupy na poslední měsíc v roce rádi, dárky takto nakupuje 41 % z nich. Necelá čtvrtina vyráží už v listopadu, ještě méně mužů (13 %) nakupuje dárky už v říjnu.

Kdy začínáme kupovat dárky
ŽenyMuži
V říjnu25 %13 %
V listopadu26 %22 %
V prosinci14 %41 %

Ve srovnání s loňským rokem letos budeme na nákup vánočních dárků vyrážet později. Loni se na vánoční nákupy v listopadu rozhodlo vyrazit 35 % lidí, letos v tomto měsíci vyrazí nakupovat jen 25 % z nich. Zatímco do prosincového nakupování se vloni zapojilo jen 18 % lidí, v letošním roce bude v prosinci shánět vánoční dárky 24 % lidí.

Nákupy dárkůRok 2011Rok 2012
V říjnu22 %21 %
V listopadu35 %25 %
V prosinci18 %24 %

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám