Hlavní obsah

Český Krumlov zachová alespoň částečně adventní program

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K adventu jednoduše patří čas svařáku a setkávání na náměstích měst. I z tohoto důvodu se adventního programu nechce vzdát ani město Český Krumlov. Proto zachová jak vánoční strom na náměstí, tak desítku stánků. Část programu ale bude online. Nebude zřejmě živý betlém a akce na zámku.

Foto: Kudyznudy.cz

Historické centrum Českého Krumlova zaplní v čase adventu stánky.

Článek

Adventní program ve městě zahrnuje každoročně asi 100 akcí. „Chceme udělat variantu půl na půl. Vánoce jsou v Krumlově proslavené tím, že program je bohatý, proto bychom ho rádi zachovali. Pokud to bude možné, chceme zachovat jak vánoční strom, tak Ježíškovu poštu a některé akce proběhnou alespoň online,” vysvětluje místostarosta Ivo Janoušek.

Na náměstí Svornosti zřejmě nebude pódium ani živá hudba, zato vánoční strom ano a koledy budou znít z reproduktorů. Trh plánuje město menší než v jiných letech, do deseti stánků. Vánoční výzdobu naopak rozšíří.

Část programu z adventních nedělí, který bývá největší, připraví radnice online, zapojí asi i místní televizi. V divadle by mohlo vzniknout improvizované nahrávací studio, kde vystoupí někteří účinkující.

Vánoční stromy se letos v Brně rozsvítí, chybět bude občerstvení a oslava Silvestra

Vánoce

Některá jihočeská města adventní trhy zrušila. Patří k nim České Budějovice, v úterý o tom rozhodl i Tábor. Úplné zrušení zvažuje i Jindřichův Hradec, Písek zatím částečně adventní program připravuje.

Český Krumlov, kde žije asi 13 000 lidí, má letos po koronavirových úpravách rozpočet s příjmy 359,2 milionu korun a s výdaji 483,6 milionu. Schodek je 124,4 milionu. Kvůli koronakrizi přijde město na příjmech téměř o 50 milionů Kč. Zrušilo většinu letošních kulturních akcí včetně červnových Slavností pětilisté růže, na něž ročně jezdí kolem 23 000 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám