Hlavní obsah

Buďte originální, zabalte pod vánoční stromek kozu

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevíte co koupit k Vánocům? Nechcete v obchodě opět sáhnout po ponožkách či kosmetickém balíčku? Co takhle koupit kozu, nebo snad kuřata, tedy skutečný dárek, který bude pomáhat v rozvojových státech? Za kozu zaplatíte jako za kosmetiku, kuře má hodnotu bačkor pro babičku.

Foto: archív Člověk v tísni

Člověk v tísni z peněz získaných prodejem dárkových certifikátů zajišťuje pitnou vodu, vzdělání či lékařskou pomoc.

Článek

Program Skutečný dárek je jedním z projektů charitativní organizace Člověk v tísni, jež se mimo jiné zabývá humanitární a rozvojovou pomocí v chudých zemích. „Sbírku jsme založili, abychom mohli systematicky a efektivně pomáhat v chudších zemích světa. Chudoba a s ní spojené problémy rozvojového světa totiž ročně zabijí více lidí než přírodní katastrofy a války dohromady. To se navíc odehrává na okraji mediálního zájmu,“ uvedl zástupce společnosti Tomáš Vyhnálek.

Seznam netradičních dárků naleznete na internetových stránkách www.skutecnydarek.cz. Možností je opravdu hodně – kozy, kuřata, školní pomůcky, či kanystry na vodu. A jak celý projekt funguje? „Po vybrání a zaplacení skutečného dárku obdržíte certifikát, do kterého můžete vepsat osobní věnování. Nejpodstatnější na celém projektu je, že 100 % ceny darovacího certifikátu jde na pomoc potřebným lidem. Člověk v tísni z peněz získaných prodejem dárkových certifikátů zajišťuje pitnou vodu, vzdělání, lékařskou pomoc, živnost či ekonomickou soběstačnost,“ upřesnil Tomáš Vyhnálek.

Skutečný dárek pomáhal již v minulých letech, například v roce 2011 bylo zasazeno 250 000 sazeniček stromů, stovky žen bezpečně porodily. Společnost Člověk v tísni také darovala 2763 kuřat, 212 koz či 396 ovcí.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak přežít do Vánoc a nezešílet

Vánoce se blíží a s tím i všudypřítomná nervozita. Poradíme vám, jak Vánoce zvládnout bez shonu, zbytečného napětí a s pokorou tak, jak byli zvyklí trávit...

Výběr článků

Načítám