Hlavní obsah

Brankář a model Marek Peksa se před Vánoci zapojil do charity pro hendikepované děti

Novinky, Saša Šeflová

Vyhledávaný model a zároveň brankář hokejového klubu Draci Pars Šumperk Marek Peksa letos nebude řešit vánoční dárky jenom pro svoji dcerku, ale také pro hendikepovanou holčičku, nad kterou si vzal patronát. Spolu s kolegy sportovci se totiž zapojil do charitativní akce Nadělujeme Ježíška.

Jak letošní Vánoce stráví Marek Peksa?Video: Novinky

 
Článek

„Jsem mentorem jedné postižené holčičky a snažím se sehnat co nejvíc peněz na dárek, který opravdu potřebuje. Nejde o žádné hračky, ale o pomůcky k rehabilitaci. Celé je to zaštítěné iniciativou Děti dětem,” upřesnil Peksa.

„Dětí je letos celkem devět. Moje holčička Terezka Vepřeková potřebuje konkrétně speciální upravený běžecký pás, který jí umožní se pohybovat. Jenom díky tomu se může udržovat ve formě a chodit,” vysvětlil.

Strážníci v Brně nazpívali koledy, chtějí tak podpořit děti s postižením

Vánoce

Na svoji vlastní dcerku ale samozřejmě také nezapomene, i když jednoho z vysněných dárků se zřejmě nedočká. „Má jasno. Chtěla by počítač a pejska. S počítačem se asi nějak popasujeme, ale na psa by nebyl čas, protože je potřeba se mu věnovat.” Nejspíš tak dceru v tomto ohledu zklame.

A co by si přál on sám? „Hlavně to, aby se tahle situace, co je teď, už nikdy neopakovala, protože to je katastrofa. Takže bych si přál, aby se život vrátil do normálních kolejí,” uzavřel.

Vánoční inspirace na drobnosti, co potěší a moc nestojí

Vánoce

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám