Hlavní obsah

Annie Lennoxové se splnilo dětské přání, nahrála vánoční album

New York

Světoznámá zpěvačka Annie Lennoxová (55) se narodila o Vánocích v roce 1954. Už jako malá dívenka si přála vytvořit vánoční album, což se jí letos konečně vyplnilo.

Článek

Annie vzpomíná, jak ji uchvátily koledy zpívané kostelním sborem, když jí bylo šest.

O pět desítek let později se zpěvačce, skladatelce a ikoně osmdesátých let původem ze Skotska dětský sen splnil a 15. listopadu vyjde její vánoční deska s názvem A Christmas Cornucopia.

Přestože Lennoxová patří ke globálním hvězdám první velikosti a předním umělkyním, ať už jako sólistka, nebo členka legendárních Eurythmics, je více než neobvyklé, že se její touha splnila po dlouhých padesáti letech.

Půl století čekala, než si přání splnila

„Prostě jsem to chtěla udělat a přála jsem si to mnoho roků,“ říká Annie, na jejíž nové desce zazní tradiční anglické koledy jako Silent Night, The Holly and the Ivy nebo The First Noel, ale také nová píseň Universal Child.

„Pro Annie bylo nahrávání srdeční záležitostí, ne jak se vánoční alba obvykle točí, aby šla co nejlíp na odbyt,“ tvrdí zástupce společnosti Island Ted Cockle, která album vydává v Evropě.

Annie od vydání neodradilo ani to, že ve stejné době vychází deska zpěvačce Mariah Careyové a televiznímu „ošklivému káčátku“ Susan Boyleové.

Na albu Lennoxové zazní Africký dětský sbor, jenž by měl dodat notoricky známým písním svěžest a nový rozměr desce, který v sobě slavná zpěvačka nosila už od dětství.

Reklama

Související témata:

Související články

Malé Vánoce s Deep Purple

Pražské koncerty skupiny Deep Purple, zásadního pilíře hard-rocku, jsou něco jako Vánoce. Přicházejí pravidelně, kdysi jste se na ně těšili víc a vždy splní...

Výběr článků

Načítám