Hlavní obsah

Adventu v Ratibořicích vévodí babička, Barunka i kněžna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ratibořice/Náchod

Potkat desítky postav z knihy Boženy Němcové Babička a seznámit se s vánočními zvyky mají od čtvrtka 3. prosince možnost lidé, kteří zamíří do areálu Babiččina údolí na Náchodsku. Adventní program je na zámku a v dalších objektech připraven až do neděle 6. prosince.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Vánočně vyzdobenými komnatami ratibořického zámku provedou návštěvníky paní kněžna a její služebnictvo.

Článek

Ve vánočně vyzdobených zámeckých interiérech čekají na návštěvníky komponované prohlídky, které je uvádějí do reality 19. století.

Vyzdobený zámek i světnice

"V budově Rudrova mlýna jsou představeny lidové vánoční tradice,"  uvedl správce zámku Ivan Češka. V objektu mandlu je pro návštěvníky připravený trh například s ručně vyráběnými vánočními ozdobami či hračkami. Na Starém bělidle je možné navštívit světnici upravenou tak, jak ji mohla o Štědrém večeru vidět Barunka se svými sourozenci.

Kvůli tradičně velkému zájmu o návštěvu doporučovali pořadatelé skupinám, aby si rezervovaly vstupenky na telefonním čísle 491 452 123.

"Na všechny dny máme plno, jednotlivci samozřejmě mohou přijet, ale zařadit větší skupinu už bude problém, rozhodně by se měli ozvat předem," řekl Češka.

Vánoční výstava a jarmark nazvaný Barunčiny Vánoce je ode dneška do neděle otevřen také v takzvané Barunčině škole v nedaleké České Skalici. Kromě vánočně vyzdobené školy na návštěvníky čeká prodej výrobků lidových řemeslníků, výstavy či stylizované ukázky vyučování v 19. století.

Reklama

Výběr článků

Načítám