Hlavní obsah

Vánoce podle hudebních fajnšmekrů

Novinky, mif

Hudba je pro spoustu lidí neodmyslitelnou součástí každého dne. Poslouchat ji můžeme na profesionálních hi-fi věžích, stolních počítačích, noteboocích i tabletech. Zabalit si oblíbené songy můžeme snadno i na cesty, díky chytrým telefonům a MP3 přehrávačům. Co nadělit hudebním fajnšmekrům pod stromek? Radost jistě udělají kvalitní sluchátka či domácí kino…

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bang & Olufsen BeoPlay H9

Sluchátka Bang & Olufsen BeoPlay H9 sice nepatří k těm nejlevnějším bezdrátovým modelům, ale přesto si pozornost zaslouží – a to především pro kvalitu zvukové reprodukce. Ta je i v bezdrátovém režimu velmi vyvážená. Tento kousek zaujme mimochodem i svým luxusním provedením, využívá materiály z jehněčí a hovězí kůže a eloxovaného hliníku.

  • Cena: 13 300 Kč
Foto: archív výrobce

Bang & Olufsen BeoPlay H9

Logitech G231 Prodigy

Především na hráče počítačových her se soustředí sluchátka Logitech G231 Prodigy. Tento konkrétní model nicméně najde uplatnění také u televizních konzolí Xbox One a PlayStation 4. O reprodukci se u testovaných sluchátek starají 40mm měniče při frekvenčním rozsahu 20 Hz – 20 kHz.

Model G231 Prodigy asi nejvíce vystihuje slůvko pohodlí – ani po několika hodinách hraní z nich totiž uživatele nebolí hlava. Textilie na uších je velmi měkká na dotek, a navíc i odolná vůči potu. Celková hmotnost sluchátek je pouze 255 gramů.

  • Cena: 1300 Kč
Foto: archív výrobce

Logitech G231 Prodigy

Acoustique Quality M23

Na skutečné hudební fajnšmekry cílí česká společnost Acoustique Quality s modelem M23. Již hmotnost těchto stereofonních reproduktorů, přesahující hranici 7 kg, dává tušit, že toto nejsou obyčejné bedýnky za pár stokorun.

Vestavěný zesilovač nabízí výkon 2x30 W. Kvalitou reprodukce, o kterou se mimochodem stará pětipalcový středobass a výškový měnič chlazený ferrofluidem, patří k tomu nejlepšímu, co je v dané cenové kategorii možné zakoupit. A to ať už se bavíme o přesnosti zvukového projevu či probarvenosti jednotlivých pásem.

Na čelním panelu jednoho z reproduktorů je umístěn multifunkční ovladač, kterým se ovládá hlasitost, přepínání vstupů a zapínání přístroje.

  • Cena: 4800 Kč
Foto: archív výrobce

Acoustique Quality M23

Panasonic SC-HTB685EGK

Před Vánoci se snaží společnost Panasonic uspět na tuzemském trhu se soustavou s krkolomným názvem SC-HTB685EGK. Jde o tzv. soundbar, který se hodí především pro použití u moderních televizorů. Jednoduše se pověsí na zeď pod ně.

Tento konkrétní model zvládne nahradit 2.1kanálovou reproduktorovou soustavu. To jinými slovy znamená, že součástí soundbaru je i samostatný subwoofer pro hutnější basy. Celkový výkon je 350 W. Vhod přijde celé řadě uživatelů i to, že prostřednictvím bezdrátové technologie bluetooth je možné připojovat k reproduktorům další zařízení – například chytré telefony nebo počítačové tablety.

  • Cena: 7800 Kč
Foto: archív výrobce

Panasonic SC-HTB685EGK

HyperX Cloud Stinger: pro náročné posluchače

Společnost HyperX, která je odnoží amerického podniku Kingston, se před Vánoci snaží zaujmout novými sluchátky Cloud Stinger. Ta si kladou za cíl zprostředkovat co možná nejlepší reprodukci při hraní her, ale zároveň také při poslechu hudby.

Tento konkrétní model je zaměřen na aktivnější reprodukci basů. To je zásluha především prémiových 50mm měničů, které mají v praxi velmi slušnou dynamiku. Díky tomu je pocit z poslechu hudby nebo hraní her daleko intenzivnější a zážitek realističtější. Je to velmi podobný zážitek, jako když stojíte u podia v první řadě a hudba se na vás line přímo z reproduktorů. Při hraní her tak můžete cítit intenzitu výbuchu nebo vibrace vašeho závodního speciálu. Frekvenční rozsah je od 18 Hz do 23 kHz.

  • Cena: 1500 Kč
Foto: archív výrobce

HyperX Cloud Stinger

Sony KD-77A1

Na milovníky prémiového zvuku cílí také televizor Sony KD-77A1, který patří aktuálně k těm nejdražším modelům na trhu. Případní zájemci za něj zaplatí více než půl miliónu korun. Získají technologii OLED, 4K rozlišení a v neposlední řadě také realistický zvuk. Konstrukčně je totiž zvukový systém řešen tak, že zvuk jakoby vychází z celé obrazovky televizoru.

Na zadní straně – vpravo i vlevo – jsou umístěny vždy dva měniče, které rozvibrují přední skleněný panel. A tak se tvoří zvuk. Aby nechyběla ani hutná basová složka, je celá audio soustava doplněna o větší basový měnič ve výklopné noze.

  • Cena: 525 000 Kč
Foto: archív výrobce

Sony KD-77A1

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám