Hlavní obsah

Tip na vánoční dárek: Vyrobte si doma voňavé a šumivé kuličky do vany

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete podarovat své nejbližší něčím originálním? Pak jim vyrobte své vlastní šumivé kuličky do koupele. Nejedná se o nic složitého. Přinášíme vám jednoduchý návod od lektorky Kosmetiky hrou Agáty Hrušové na základní hmotu a inspiraci na dvě možné vůně. Jaké konečné složení zvolíte, je jen na vás.

Výroba šumivek do koupele Video: Novinky

 
Článek

Na výrobu základní hmoty na šumivky budeme potřebovat:

  • jedlou sodu - 200 gramů
  • kyselinu citrónovou - 100 gramů (spolu se sodou vytváří šumivý efekt)
  • epsonskou sůl - 100 gramů (obsahuje hodně hořčíku - pomáhá při křečích a regeneraci)
  • bramborový škrob - 100 gramů (vytváří kompaktní hmotu)
  • olej (mandlový apod.)

Nejprve smícháme kyselinu citrónovou, bramborový škrob a epsonskou sůl. Do směsi přidáme 2 lžičky oleje (mandlový olej je velmi lehký, nezanechává pocit mastnoty a je vhodný i pro malé děti či citlivou pokožku). Poté přidáme cca 20-25 ml vody a vytvoříme hmotu připomínající vlhký písek.

Až nakonec přidáme jedlou sodu (je důležité dodržet přesný postup, aby nedošlo k dřívějšímu vyšumění hmoty). Jak poznáme správnou konzistenci? Po zmáčknutí drží tvar.

Vyrobte si domácí klimatizaci za pár minut

Domácí

Návod na dva druhy voňavých šumivek

1. Do základní hmoty přimícháme zlatou miku (namletá slída smíchaná s oxidy), sušený měsíček a přírodní šalvějovou a pomerančovou esenci (od každé 5 kapek).

Takto připravenou hmotu nandáme do formiček a necháme zaschnout a ztvrdnout. Lze dát i do ledničky.

2. K základní hmotě přidáme malinový pudr (vyroben z mrazem sušených malin - aby se zachovala barva a chuť) a přírodní levandulovou esenci (5 kapek).

Návod naleznete v přiloženém videu.

Reklama

Výběr článků

Načítám